Ek Gıda Tarif Önerileri

332 görüntüleme
.

.....

5 Temmuz 2026 01:00
Hanimlar merhaba 8 ay 10 günlük süt alerjisi var kahvalti akşam yemeği ne yapacağımi şaşırdım sürekli irmik yulaf unu kullnamk istemiyirum çok sık kabız oluyor pankek yaptım bi kaç kez sevmedi birde hiç diş yok daha damagi ile ezmiyor hiç birşeyi yutuyor direk hop ta çekiyor ağzına puturdu veriyorum bazen
N

Nehar K.

5 Temmuz 2026 02:56
6,5 aylik bizde süt ve yumurta yok. Bende ne verecegimi sasirdim. Irmik ve havuc verdim bugun yaz oldugu için de meyveleri haşlayıp pure halime getiriyorum. Napim baska bir şey kalmıyor. Mutlaka zeytinyağı katıyorum sebzeli unlu yiyeceklere
.

.....

5 Temmuz 2026 03:30
Nehar Kara
6,5 aylik bizde süt ve yumurta yok. Bende ne verecegimi sasirdim. Irmik ve havuc verdim bugun yaz oldugu için de meyveleri haşlayıp pure halime getiriyorum. Napim baska bir şey kalmıyor. Mutlaka zeytinyağı katıyorum sebzeli unlu yiyeceklere
Alerjiniz olduğunu nasıl anladıniz
G

Gülcan Ş.

5 Temmuz 2026 08:08
Bizm de yumurta alerjimiz var [8.aydan](8.aydan) sonra kendı yemeklerimizden verdim taze fasülye ıspanak brokoli karnabahar bunların yemeklerini yapıyorum tuzunu kendimiz sofrada ekliyoruz suan 13 aylık olacak hala aynıyız alerjimiz devam ediyor sabahları püre yapıyorum çünkü aşşırı kabız oluyor ekmek makarna pilav da yasak kabızlıktan dolayı
N

Nehar K.

5 Temmuz 2026 08:10
.....
Alerjiniz olduğunu nasıl anladıniz
Bizim baska sikintilarimiz var doktor vermeyin dedi
.

.....

5 Temmuz 2026 08:17
Gülcan Şahan
Bizm de yumurta alerjimiz var [8.aydan](8.aydan) sonra kendı yemeklerimizden verdim taze fasülye ıspanak brokoli karnabahar bunların yemeklerini yapıyorum tuzunu kendimiz sofrada ekliyoruz suan 13 aylık olacak hala aynıyız alerjimiz devam ediyor sabahları püre yapıyorum çünkü aşşırı kabız oluyor ekmek makarna pilav da yasak kabızlıktan dolayı
Nasıl anladıniz alerjiniz olduğunu
.

.....

5 Temmuz 2026 08:17
Nehar Kara
Bizim baska sikintilarimiz var doktor vermeyin dedi
Çok geçmiş olsun
G

Gülcan Ş.

5 Temmuz 2026 08:20
.....
Yumurta beyazını verdim kustu yüzünde döküntüler oluştu uyku haline geçti sarısında da yüzünde döküntü oluyordu şehir hastanesine pediatri bölümüne onlar yeşil alanda açtılar alerji bölümüne gittik kan da ve deri de testler yapıldı büyük oramda yumurta alerjimiz çıktı
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 08:31
instagramda ek gida gunce diye bir sayfa var ben oradan bakiyorum genelde

benim oglumunda sut alerjisi vardi zamanla gecti ben o donemlerde patates+tatli patates haslayip eziyordum icine biraz yulaf unu koyup hafif zeytin yaginda kizartiyodum patates kizartmasi gibi cok seviyo bebegim brokoli havuc gibi gibi cesitlendirdigim de oluyordu
s

sslslsl

5 Temmuz 2026 08:36
kabizlik icin lifli gidalar tuketmesi lazim kuru hurmayi suda bekletip yediriyordum ben doktorumuz soylemisti
.

.....

5 Temmuz 2026 10:04
sslslsl
kabizlik icin lifli gidalar tuketmesi lazim kuru hurmayi suda bekletip yediriyordum ben doktorumuz soylemisti
Birgün olmuş muz veriyorum hemen kabız oluyor sürekli lifli şeyler verincede bu sefer başka şey veremiyorum kabızlığı bı çözemedim
.

.....

5 Temmuz 2026 10:04
sslslsl
instagramda ek gida gunce diye bir sayfa var ben oradan bakiyorum genelde

benim oglumunda sut alerjisi vardi zamanla gecti ben o donemlerde patates+tatli patates haslayip eziyordum icine biraz yulaf unu koyup hafif zeytin yaginda kizartiyodum patates kizartmasi gibi cok seviyo bebegim brokoli havuc gibi gibi cesitlendirdigim de oluyordu
İnstgram kullanmiyorum 
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Temmuz 2026 11:42
Bizdede süt alerjisi var 1 yaş 15 günlük çok zorlanıyoruz
.

.....

5 Temmuz 2026 12:13
Fatma Albina U
Bizdede süt alerjisi var 1 yaş 15 günlük çok zorlanıyoruz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Temmuz 2026 12:15
.....
Doğduğundan beri geçmeyen bebek aknesi vardı vücudunun her yerinde kızarıklık ve kuruluk vardı kakası hep mukusluydu 6. Ayında ek gıdayla birlikte egzama gibi olmaya başladı bir çok doktora götürdüm en son götürdüğüm bildi alerji maması önerdi onu kullanmaya başlayınca ve süt ürünlerini kesince geçmeye başladı doku testi verdik ondada kesinleşince yemiyor süt ürünleri şuan
.

.....

5 Temmuz 2026 12:17
Fatma Albina U
Doğduğundan beri geçmeyen bebek aknesi vardı vücudunun her yerinde kızarıklık ve kuruluk vardı kakası hep mukusluydu 6. Ayında ek gıdayla birlikte egzama gibi olmaya başladı bir çok doktora götürdüm en son götürdüğüm bildi alerji maması önerdi onu kullanmaya başlayınca ve süt ürünlerini kesince geçmeye başladı doku testi verdik ondada kesinleşince yemiyor süt ürünleri şuan
Bizim vücudunda 5 ayda çok şiddetli bir egzama oldu daha sonra 6 ayda bir çay kaşığı ayran verdi ayran verdikten sonra dudağının kenarında ayranın suyu aktığı yerde kırmızı böyle çizgi oluştu sonra doktora söyledim doktor da bana süt ürünlerini alerjisi var bir daha vermedi dedi acaba diyorum gerçekten alerjisi mi var yoksa sadece ayrandan oluşan bir hassasiyet miydi burada alerji testi falan ya da doku testi yapılmıyor 2 yaşından önce doktor yapılmıyor dedi
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Temmuz 2026 12:23
.....
Bizim vücudunda 5 ayda çok şiddetli bir egzama oldu daha sonra 6 ayda bir çay kaşığı ayran verdi ayran verdikten sonra dudağının kenarında ayranın suyu aktığı yerde kırmızı böyle çizgi oluştu sonra doktora söyledim doktor da bana süt ürünlerini alerjisi var bir daha vermedi dedi acaba diyorum gerçekten alerjisi mi var yoksa sadece ayrandan oluşan bir hassasiyet miydi burada alerji testi falan ya da doku testi yapılmıyor 2 yaşından önce doktor yapılmıyor dedi
Olurmu öyle şey biz ilk doku testini 7. Ayda yaptırdık 2. Doku testini 26 Haziran'da yaptırdık

Süt alerjisi hafife alınacak bişey değil hanımefendi ani ölümlere sebep olan ciddi bir rahatsızlık

Bizim raporlu iğnemiz bile var bilmeden biri habersiz bişey verirse nefes darlığı gibi kötü bişeye sebep olursa iğneyi baldırına yapıp 10 saniye bekletip çekin dedi doktor

2 yaşına kadar çok uzun bir süre

Sizin gözleminiz dışında biri bişey verirse neolacak bilmeden
.

.....

5 Temmuz 2026 12:36
Fatma Albina U
Olurmu öyle şey biz ilk doku testini 7. Ayda yaptırdık 2. Doku testini 26 Haziran'da yaptırdık

Süt alerjisi hafife alınacak bişey değil hanımefendi ani ölümlere sebep olan ciddi bir rahatsızlık

Bizim raporlu iğnemiz bile var bilmeden biri habersiz bişey verirse nefes darlığı gibi kötü bişeye sebep olursa iğneyi baldırına yapıp 10 saniye bekletip çekin dedi doktor

2 yaşına kadar çok uzun bir süre

Sizin gözleminiz dışında biri bişey verirse neolacak bilmeden
Bizde hiç doktor böyle şeyler demedi test yapılmadı sasirdim şuan çok geçmiş olsun sizede
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Temmuz 2026 13:26
.....
Bizde hiç doktor böyle şeyler demedi test yapılmadı sasirdim şuan çok geçmiş olsun sizede
Çok teşekkür ederim çok sağolun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir