Ek Gıda Tahin
159 görüntüleme
İ
İlknur H.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 22:24
Merhaba bugün sabah kahvaltı da bebeğime tahin tattırtım akşam oldu vücudunda döküntüler çıkmaya başladı ne yapabilirim ılık suyla duş alırdım genel durumu iyi keyfi yerinde doktor için acele etmedik ama götürmelimiyiz kızım 6 ay 10 günlük

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Temmuz 2026 22:25
Merhaba,
Bebeğinize tahin tattırdıktan sonra vücudunda döküntüler çıkmış. Bu durum endişe verici olabilir. Alerji veya hassasiyet durumları söz konusu olabilir.
Şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktoru arayarak durumu bildirin: Bebeğinizin durumunu doktorunuza bildirin ve gerekli tavsiyeleri alın.
2. Döküntüleri takip edin: Döküntülerin yayılması veya artması durumunda doktorunuzu bilgilendirin.
3. Ilık suyla duş: Bebeğinizi ılık suyla duş aldırarak rahatlatabilirsiniz.
4. Doktor muayenesi: Bebeğiniz 6 ay 10 günlükse, döküntülerin sebebini doktorunuzun muayenesiyle daha iyi anlaşılabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak en doğrusu olacaktır.
Bebeğinize tahin tattırdıktan sonra vücudunda döküntüler çıkmış. Bu durum endişe verici olabilir. Alerji veya hassasiyet durumları söz konusu olabilir.
Şu adımları düşünebilirsiniz:
1. Doktoru arayarak durumu bildirin: Bebeğinizin durumunu doktorunuza bildirin ve gerekli tavsiyeleri alın.
2. Döküntüleri takip edin: Döküntülerin yayılması veya artması durumunda doktorunuzu bilgilendirin.
3. Ilık suyla duş: Bebeğinizi ılık suyla duş aldırarak rahatlatabilirsiniz.
4. Doktor muayenesi: Bebeğiniz 6 ay 10 günlükse, döküntülerin sebebini doktorunuzun muayenesiyle daha iyi anlaşılabilir.
Doktorunuzun tavsiyelerine uymak en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülşah S.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 22:51
Merhabalar alerjisi olmuş olabilir susama karşı
İ
İlknur H.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 22:59
Merhabalar alerjisi olmuş olabilir susama karşı

Emel N. G.
9 Temmuz 2026 23:03
Benim bebeğimde de tahini ilk yediğinde vücudu tepki vermişti(mercimek tanesinden daha az tattığı halde). Bizde döküntü şeklinde değildi. Yüzü tamamen kızarmıştı. Bir saat içinde kızarıklığı geçtiği için doktora götürmedim. Sonraki aylarda tekrar denediğimde yine kızardı. İlk denemeden 3 ay sonra düzeldi. Şimdi tahinle arası iyi. Umarım bir fikir olmuştur. Geçmiş olsun.
İ
İlknur H.
Premium Üye
9 Temmuz 2026 23:05
Benim bebeğimde de tahini ilk yediğinde vücudu tepki vermişti(mercimek tanesinden daha az tattığı halde). Bizde döküntü şeklinde değildi. Yüzü tamamen kızarmıştı. Bir saat içinde kızarıklığı geçtiği için doktora götürmedim. Sonraki aylarda tekrar denediğimde yine kızardı. İlk denemeden 3 ay sonra düzeldi. Şimdi tahinle arası iyi. Umarım bir fikir olmuştur. Geçmiş olsun.
Yükleniyor...