Ek Gıda Tadımını Diliyle Çıkarma

91 görüntüleme
T

Tuğçe B.

9 Şubat 2026 00:02
Arkadaşlar kızımın 6.ayına bir hafta kaldı tadımlara başladım şuan iki hafta olacak ama hala besinleri diliyle dışarı itiyor ağzını açmak istemiyor ek gıdaya hazır değilmi acaba bu sorunu yaşayan varmı? Ara verip sonra tekrarmı denemeliyim sizce?
E

Emel

9 Şubat 2026 01:01
Tamamen normal bir durum sutten sonra ilk defa agzina baska bir şey giriyor tadimlarda yemesi önemli degil tadını alması yeterli önemli olan sizin zorlamamanız bir sure sonra alısıyorlar benim oglum da neredeyse 6.5aylıktı anca alısmıstı ek gıdaya simdi 9 aylık yemediği sey yok geciyor bu gunlerde😅 birde blendirdan gecirmemek onemli doktorumuz soylemisti mutlaka catalla ezip vermek lazimmis oguruyor diye oyle bir hataya dusmeyin
İlsu O. K.

İlsu O. K.

9 Şubat 2026 01:52
Merhaba Tuğçe Hanım; püre kıvamında besini ağızına aldığında diliyle dışarı itme görülebilir bu besini tanımakla, gerekli durumda çıkarabilmeyi öğrenmeklede alakalı. Ama bebeğiniz katı gıdayı reddediyorsa doktorunuza danışın. Tadım süreci ne kadar bebeğin aynına uygun olsa da bir uzmanın bebeği değerlendirip onay vermesi daha iyi olur. Bazen bebişlerin ayı geliyor ama hazır bulunuşluk durumları uygun olmuyor. Geç kalıyoruz gibi düşünmeyin her bebek farklı sonuçta

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir