Ek Gıda Tadımına Başladık 5 Buçuk Aylık

124 görüntüleme
D

Didem S.

28 Temmuz 2025 22:51
Merhaba önce havuç sonra kabak sonra patates geçtik üç gün arayla ama günde sadece belirli zamanda bir kere veriyorum doğru mu yapıyorum? Bebeğim formül mama ile besleniyor. Kilosu 6.625 gram. Kendi yediğimiz yemeklerden vermek bu aralarda riskli olur mu tadımı bitirmem mi gerekiyor. Bide yoğurdu listemin sonlarına koydum hatamı yaptım. Formül mama içiyor kemik gelişimi iyi gidiyor gibi yoğurt versem desteklemiş olur muyum?
Merve B.

Merve B.

29 Temmuz 2025 02:03
Formül mama aldığı için bu ay da katı gıda başlanabilir. Tadımda önce nötr gıdalar (patates kabak..) sonra yoğurt ,sonra hafif tatlı (havuç,tatlı patates..) en son da meyve şeklinde ilerlemek gerek. Yani ben öyle yaptım. Sebep ( zaten tatlı olanı otomatik olarak bebek yemek istiyor tersten başlarsanız nötr gıdalara uyum sağlamayabilir önce onların tadını öğrenmeli onları yemeli) kendi yemeklerinizden asla tattırmamalısınız. Kaşığın ucu yok ekmeğin kenarı bunlar bana göre aşırı yanlış. Bebeğim 14 aylık hala ben bile vermiyorum o şekilde
H

Hiranur Y. K.

29 Temmuz 2025 04:48
Havuç, kabak, patates, tatlı patates, yoğurt gibi gidalarla başladım. Mesela havucu 2 gün denedim kabağida sonra yoğurt deneyerek kabakla birlestirdim, havuç+ kabak ikilisini denettim. Günde 1 kere öğlen vaktikte yarı tok olarak tadım yaptırdım. Yeme durumuna göre çok abartmadan. Ara ara da meyve suzgecinde meyve verdim. Kendi yemeklerimden vermeyi düşünmüyorum yağlı ve tuzlu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir