Ek Gıda Tadimi

77 görüntüleme
M

Merve D.

7 Nisan 2026 20:43
Bebeğim 5 ay 10 [günlük.Bebeğimin](günlük.Bebeğimin) süt ve süt proteinlerine karşı alerjisi var. Doktorumuz kabak patates havuç gibi sebzeleri çorba kıvamında 3 gün kuralı ile vermemi istedi. Sebzeleri blenderdan geçirip ver sonra sebzeleri kombinasyon yaparak yeni tariflerle ilerle dedi. Endişem şu yönde sıvıya alışıp pütürlü verdiğimde yemezse ne yapmalıyım?
B

Beril T.

7 Nisan 2026 20:52
Çatalla ezerek verin ben ilk bebeğimde de öyle başladım. Blendırla hiç işiniz olmasın bulaşmayın sonra katı gıdaya geçişte zorlanırsınız
M

Melda E.

7 Nisan 2026 20:54
Bizim doktorumuz da ısrarla cam rende ile ezip vermem gerektiğini söyledi o yönde ilerliyoruz.
M

Merve D.

7 Nisan 2026 20:55

Beril Talay

Çatalla ezerek verin ben ilk bebeğimde de öyle başladım. Blendırla hiç işiniz olmasın bulaşmayın sonra katı gıdaya geçişte zorlanırsınız

Ben de ondan endişeliyim zaten alerjik bir bebek. Teşekkür ederim:)
G

Gülşah S.

7 Nisan 2026 20:55
Doktorun Blender dememesi lazım aslında

Çatalla ezip verirseni ilerde rahat edersiniz
M

Merve D.

7 Nisan 2026 20:56

Melda Erol

Bizim doktorumuz da ısrarla cam rende ile ezip vermem gerektiğini söyledi o yönde ilerliyoruz.

Yarın başlayacağım haşlayıp rende ile ezip vereceğim.
M

Merve D.

7 Nisan 2026 20:57

Gülşah S

Doktorun Blender dememesi lazım aslında

Çatalla ezip verirseni ilerde rahat edersiniz

Teşekkür ederim. Yutması açısından kolay olur dedi ama ilerisi içinde zor olursa siz de haklısınız

F. K.

8 Nisan 2026 14:10
Benimde bebeğim aynı haftada vallahi ne vereceğimi şaşırdım, eskiden ne yemek yapsam derdi vardı şimdi bir de ek gıda derdi var, neyi hangi sıra ile vereceğimi bilemez oldum 🤦

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir