Ek Gıda Tadım

129 görüntüleme
F

Fatma S.

9 Ocak 2026 06:50
Tadımlara başladik havuç haşladım ezdim biraz zeytinyağı ekledim bebeğime verdim ama ağzından attı midesini bulandırdı ekşi bişey yemiş gibi yüz ifadesi değişti. Nasıl yapabilirim ağzında tutuyo yutmuyor atıyo
İ

İpek B. Z.

9 Ocak 2026 07:05
Ilk baslarda böyle oluyor Fatma Hanim, patatesi kesin cok sever diye hevesle pişirir verirsiniz dünyanın en iğrenç seyini yemis gibi tepki verir, ama zamanla düzelecek. Tatlari ucundan 1 lokma bile olsa tada tada gelişecek tat alması. Birkac ay ne verseniz öğürecek belki, ama bi gün mesela 8. ayda bi bakacaksiniz artik öğürmüyor. Siz sadece pes etmeden taneli gibi püre olarak vermeye devam edin, çorba gibi krema gibi püre olarak verneyin asla. Zamanla yemeyi de çiğnemeyi de hepsini halledecek. Önünde siz de yiyin, böyle mükemmel bir şey yiyormus gibi abartarak çiğneyin, taklit etmeye basliyor gözlem acayip bir sey bebeklerde. Hic ilgilenmiyor sanıyor insan, aaa bi bakıyorsunuz çaktırmadan gözlemlenmiş. Israr etmeyin, zorlamayin, harika tarifler yapamıyorum ya da yaptığımı yemiyor diye üzülmeyin, siz rahat olun, o da zamanla yiyecek❤️🙏
G

Gökçin N.

9 Ocak 2026 07:06
Normal. Bebekler refleks gibi ağzına pütürlü bir şey gelince öğürüyorlar. Zamanla alışıp yemeye başlayacaklarmış. Bizim tadımlar bitti hala aynı. Ama doktorumuz pütürlü vermemi istedi,asla blendır kullanma dedi. Bu durumun devam etmemesi ve alışması için bunlar yaşanması gereken aksiyonlar :) bir de karşına geçip çiğneme hareketi yapıyorum abartılı abartılı ya da ben yemek yerken onunla aynı hizaya inip kaşığı ağzıma abartıyla götürüp ham diye ses çıkarıp abartarak çiğniyorum. Öğrenecekler bir şekilde.
F

Fatma S.

9 Ocak 2026 07:19
Çok teşekkür ederim hanımlar
Ö

Özlem Y.

9 Ocak 2026 11:04
Biz de 2gün önce başladık tadımlara. Kabak ile başladım yalayıp geri tükürdü.yutmuyor. Dışarı çıkartıyor. 1çay kaşığının 10da 1ini umarım yutmuştur. Şimdi havuca geçtim yine aynı. Geçici di mi bu durum. Hep böyle devam etmez umarım.
F

Fatma S.

9 Ocak 2026 11:06
Herkes zamanla alışır dedi. Bende devam edecem azar azar alışır Allah'ın izniyle
İ

İpek B. Z.

9 Ocak 2026 11:45
Vallahi alışacak😄 her seyi tükürüp atıyordu, ögürüyordu çoğunu. 1 kaşık veriyorsam yarisindan çoğunu yemiyordu. Uzun zaman böyle gidecek ama sonunda yemeye baslayacak, pütürlüden devam❤️ Bir gün önce cignemeyi beceremezken bi bakacaksınız cigniyor. Benim oğlum artik 1 yasinda, yemesi iyi sayilir, ben de kendi yemeyi öğrenemedi diye kafaya takmıştım ve daha iki gün önceye kadar sadece ben kaşıkla verince yiyordu, kendi yemiyordu, önüne koyup gösteriyordum nasil yiyecegini, aa bi güncelleme geldi iki gün önce, tabagi ver diye isaret ediyor. Koydum önüne kendi yemeye basladi 😄
F

Fatma S.

9 Ocak 2026 11:49
Sağlıkla büyüsünler inşallah 🥰
Ö

Özlem Y.

9 Ocak 2026 13:32
Günde 1 kez mi tadım yapıyorsunuz
F

Fatma S.

9 Ocak 2026 14:37
Daha yeni başladım evet 1 kez yapıyorum ben
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

10 Ocak 2026 21:58
Merhaba; bebeklerin de bir damak zevki olduğu unutulmamalıdır. Şu an sadece tadım yaptırıyorsunuz🌺

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir