Ek Gıda Süreci Beni Yoruyor.

131 görüntüleme
H

Hatice K.

25 Temmuz 2025 11:00
Arkadaşlar bebek bakımı zaten oldukça zor. am onu yemesin bunu yemesin onu şöyle yapalım vs. gerçektençok yoruluyorum. ne yalan söyleyeyim bazen artık yapacak bişey bulamayıp yapmıyorum bebeğime. 8 aylık olacak. tamam bal tuz yemesin. yok domates yok o yok şu. aıktı artık gerçekten. siz neler yapıyorsunuz. yumurtanın beyazı verilmezmiş e verdim 6. ayda valla yeter yani.
Cansu Y.

Cansu Y.

25 Temmuz 2025 11:06
Daha o süreçlere gelemedim ama yine de yazmak istedim. Benim bebeğim 47 günlük doğum öncesi pışpışlamam, ayakta sallamam, onu yapmam bunu yapmam dedim şimdi hepsini yapıyorum. Ağlamasına dayanamıyorsunuz, bazen gerçekten bende bitmiş hissediyorum ve o an içimden nasıl davranmak geliyorsa öyle yapıyorum. Tabiki de ona çok zarar verecek hareketlerden kaçınıyorum ama bu bir süreç, her anne bebeğin süreci kendine ait. Kendinize yetersiz hissetmeyin. Bebeğiniz iyi ve sağlıklıysa bence bu yeterlidir.❤️
H

Hatice K.

25 Temmuz 2025 11:07
teşekkür ederim 🥰 allaha şükür kilo alımı da iyi. ama bu sosyal medya insanı çok kötü etkiliyor
Cansu Y.

Cansu Y.

25 Temmuz 2025 11:16
Kesinlikle öyle, sosyal medya insanı her açıdan çok yetersiz hissettiren bir mecra. Gerçekten emin olduğum bir şey var ki o insanların bebeğiyle olan durumları tamamen bize yansıttıkları gibi değil. Bunu bilerek izleyince kendime o kadar da çok yüklenmiyorum. Ya bir de annemden duyduklarımla biz o kadar da göz önünde ehemmiyetle büyütmemişler, bakıyorum sağlıklıyız çok şükür. Çok takılmayın etrafa, bebişinizle mutlu olmaya bakın🌸
H

Hülya G. ..

25 Temmuz 2025 11:18
Sosyal medyaya takilmayin lütfen 🙏 kamera arkasında neler var kim bilir kamera önündeki gibi güllük gulistanlik değil hicbisey. Bir de ek gıda sürecinde sadece bal yasak bir yaşına kadar başka yasaklı bir besin yok. Oğlum 21 aylık oldu tuz ve şeker tüketimine dikkat ettim sadece. 1 yaşından sonra yemeklerine azıcık tuz da eklemeye başladım. Bebeginiz 8 aylık olmuş mevsiminde bulabildiğiniz temiz meyve sebzeleri vermekten kacinmayin. Ben mesela buzlukta daima anne köftesi pankek bulunduruyorum. Çok zorlanırsam köfte makarna çorbayla geçiştiriyorum akşam yemeğini. Zaten azıcık yiyorlar sürekli kafa yorup farklı şeyler denemeye gerek yok sanırım
H

Hatice K.

25 Temmuz 2025 11:19
öyle gerçekten çünkü zaten ev işi vs herşey bizim kafımızı bu kadar yoruyorken bunlar iyice bunaltıyor. sosyal medyadaki insanların gerçekten bu konuda büyük hakka girdiklerini düşünüyorum.
H

Hülya G. ..

25 Temmuz 2025 11:25
Kesinlikle öyle. Ben çözümu takip etmemekte buldum açıkçası. Ciddi anlamda psikolojik olarak yoruyorlar. Tek başına çocuğa ve evimize yetişmeye çalışıyoruz. Onların arka plandaki yardımcıları vs mutlaka vardır. Yoksa mümkün mü 24 saat elinde telefon ile çoçukla ilgilenmek bilemiyorum.
H

Hatice K.

25 Temmuz 2025 11:26
evet biraz hayal ürünü geliyor gerçekten. yani ben bebeğe 3 öğün yemek yapıcam ve sürekli aktivite yapıcam oyun oynayacağım. e gerisi ne olacak çok saçma
F

Fatma S. ..

25 Temmuz 2025 11:54
Sadece bal yasak. Tuz tabiiki zararlı ama onun dışında rahat olun bence. Ben o gün hangi sebzeyi yapacaksam ayrı tencerede onada tuzsuz yapıyorum oluyor bitiyor. Çok farklı tarif denemiyorum açıkçası çünkü ileride yiyeceği şeyler sonuç olarak yine benim evimin yeme düzeni. Salça olarak kırmızı biberi haşladım. Kabukları soyup blender dan geçirdim.buz küplerine koyup dondurdum sonra da buzdolabı poşetine aldım hepsini. İçinden 1 tane alıp yemeğine koyuyorum hem renk hem tat veriyor daha kolay

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir