Ek Gıda Süreci

68 görüntüleme
Hatice C.

Hatice C.

14 Kasım 2025 20:12
3 gün kuralı nedir ve hangi gıdalarla başlanmalı su teklifi ne kadarcıkla sınırlı kalmalı 🤔
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

14 Kasım 2025 20:29
Biz 5 ayımızda sırayla patates havuç kabak yoğurt ve avokado denedik her birini 3 gün verip tepkisini gözlemliyorsunuz herhangi bir alerjik reankarnasyon var mı bakıyorsunuz eğer varsa devam etmiyorsunuz. Kızımdq kabak gaz yaptı biz şimdilik ara verdik. Miktar olarak bir tatlı kaşığı verdik.
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

14 Kasım 2025 20:30
Su bu aylarda anne sütü ile alabilir ama vermej isterseniz 30 cc demişti dr biz teklif ettik pek içmiyor anne sütü ike devam 🥰
Hatice C.

Hatice C.

14 Kasım 2025 20:31
Çok teşekkür ederim Özlem hanım ♥️
İlsu O. K.

İlsu O. K.

14 Kasım 2025 21:16
@Fatma Atagün hanımın ek gıda ile ilgili açtığı konular bakarsanız eminim kafanızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz. Ek gıda (Tadım) sürecine girdiğinizde çocuk doktorunuzun onayıyla kendisi zaten size ilk üç ay ya da ilk ay tüketebileceği besinleri ve 1 yaşa kadar asla tüketmemesi gereken besinleri söyleyecektir. Bizim doktorumuz beslenme listesi verdi 6-7-8.aylar için 9.ayda kontrolümüz var sonra ona göre devam edecek. Özetlemek gerekirse burada temal amaç bebeği katı gıda ile doyurmak değil (1 yaşa kadar temel besin anne sütü yoksa formül ya da ikiside )
3 gün kuralı ise bebeğinizin olası alerji durumunu fark etmeniz için uygulanıyor. Bu süreçte bazı doktorlar alerjen besinleri ilk 1 yıl kısıtlarken bazıları erkenden denemesini söylüyor. Bizim doktorumuz kırmızı meyveler ve domates dışında bir kısıtlama koymadı. Yumurta beyazı ve sarısını 6-7.aylarda bazı kuruyemişler yine bu aylarda tadım listesine koydu.

3 gün kuralını ben şöyle uyguluyorum doktorumuza danıştım listedeki en alerjik olası besinleri mutlaka 3 gün tek başına deniyorum. Diğerlerini ise 2 gün tek üçüncü gün bir önceki denediği bir besinle birlikte veriyorum. İlk tadımları mutlaka tek başına verdim tadını alsın diye. Porsiyon olarak zaten kuş kadar yiyorlar 😌 besinleri 1.gün 1 çay kaşığı, 2.gün 1 tatlı kaşığı, 3.gün 1 yemek kaşığı olarak önerdi doktorumuz.
Su ise mesela; lor peynir,yumurta,meyve püresi,irmik gibi şeylerden sonra alıştırma bardağı ile birazcık ağızı ıslansın diye veriyorum ama sadece tadım sonrası o da her şeyden sonra değil. Burada bir ölçü yok sanırım 2 tatlı kaşığı falandır. Daha fazlasına zaten ihtiyacı yok.
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

14 Kasım 2025 21:27
@İlsu Olcahan Kantarcılar her bebek kendine özel olmakla beraber çok güzel özetlemişsiniz 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir