Ek Gıda Süreci
37 görüntüleme
Ş
Şeyma A. ..
18 Ağustos 2025 06:35
Merhaba bebeğim 11 aylık ve ek gıdada ciddi sorun yaşıyoruz çorba gibi şeyleri içmiyor çünkü benim kaşıkla onu yedirmemi reddediyor hiçbir şekilde yemiyor. Parmak gıda yemek istiyor köfte mesela eliyle kendi yiyecek o tarz yiyor ama asla dışarıdan kaşık çatal kabul etmiyor. Ne yapabilirim sizce? Bir uzmandan destek almalı mıyım
M
Mukaddes
18 Ağustos 2025 08:08
Benzer sorun yaşıyordum bebeğim 10 aylık. Hatta benim bebeğim parmak gıda da yemiyordu. Komple ek gıda ve kaşık reddi vardı. Biraz biraz şu şekilde çözdüm. Hala parmak gıda yemiyor katı verdiğim bir şeyi ağzına götürmüyor. Ama mesela yoğurt. Tabağına koyup önüne koyuyorum. Kaşığını da. Kendisi biraz mıncırıyor biraz oynuyor döküyor saçıyor. 5 dk sonra falan kaşığı kendisi ağzına götürüyor. O andan sonra ben kendim kaşıkla verdiğimde kabul ediyor yemeyi. Yani kaşık kontrolü kendisinde olmasını istiyor. Bir kaşık onda bir kaşık bende oluyor. Direkt ona kaşık vermeden yedirmek istesem asla yemiyor. Biraz biraz birkaç gündür yedirebiliyorum bu şekilde. Yani benim bebeğimde BLW ama kaşık kontrollü BLW işe yaradı 🥲
S
Serfiraz A. ..
20 Ağustos 2025 05:43
Benim bebeğim de 6.5 aylık kaşıkla beslenmeyi reddediyor nasıl yapabilirim acaba var mı öneriniz