Ek Gıda Sonrası Kabız
112 görüntüleme
A
Alev S. E.
10 Eylül 2025 04:34
Merhaba bebeğim 5.5 aylık bu gün 3. Gün kaka yapmadı ıkınıyor çok az sert geliyor tadımlara başlayalı 12 13 gün kadar oldu yoğurtla birlikte çok az muz ezip verdim 2 kere, hakiki zeytinyağı da damlatmıştım içerisine ama kabız oldu ne yapabilirim
Ö
Özge T.
10 Eylül 2025 04:37
Merhaba ek gıda döneminde bünye katı gıdalara başladığı için sindirim sisteminin alışması 3 ay sürümesi normal bebeğim 1 yaşında ek gıdaya başladığında aynı süreçten geçtim ve 9 ayda kabızlıgımız geçti
K
Kübra G.
10 Eylül 2025 12:26
Kayısı verebilirsiniz kurusunu suda haşlayıp, zeytinyağını aç karnına kaşıkla verebilirsiniz, su tüketiminizi artırabilirsiniz az içiyorsa o da yapar
M
Mariye Y. ..
10 Eylül 2025 12:57
Geçen gün bizimde başımıza aynısı geldi muzdan ötürü kabiz oldu dördüncü gun kakasini yaparken hafif kan geldi zorlandığı için neyseki bi sey olmadi sonrasinda hemen muzu kestim kuru kayisiyi ve eriği pişirip verdim kabizligimiz suanlik yok ama dun yine muz verdim ve bugun sanirim yine kabız 🥴
A
Alev S. E.
17 Eylül 2025 12:47
Güncelleme yapayım bende muzu kesmiştim öyle olunca doktorumuza danıştım lavman önerdi, öncesinde bekledim yapar belki diye ancak çok zorlandı ve küçücük sert geldi zeytinyağı , armut ve nektari de denedim lifli oldukları için ancak yine yapamayınca mecburen lavman yaptım ve 4 bez yaptı tabi lavman olunca karnı ağrıdı biraz ağlattı ama işlemi yaparken hiç ağlamadı şimdiye kadar da hiç muz vermedim düzeldi diyebilirim kabızlık sorunumuz 😇
A
Alev S. E.
17 Eylül 2025 12:48
Tekrar muz verdiğimde mutlaka avokado ile karıştırmayı düşünüyorum kendisi yağlı olduğu için
E
Ece N.
17 Eylül 2025 20:02
Henüz sindirim sistemleri tam gelişmediği için muz biraz zorluyor bebişleri bende erken davranıp vermiştim ama karın ağrısı yapmıştı uzun zamandır vermiyorum doktorumuza sorduğumda vermek zorunda da değilsin bir sürü alternatif var dedi. henüz benim kızımda 6 ay 6 günlük . Doktorumuz vermek istersen armut elma püresi yap muz koyacaksan azıcık onların içine katıp da ver , Genelde 8 ay civarında muz başlatıyorum ben zorlamaya gerek yok demişti
A
Alev S. E.
17 Eylül 2025 20:05
Bende o şekilde yapayım muz ve yoğurdu çok sevince vermiştim ya. Tek başına yoğurdu hiç sevmiyor çünkü 😭

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
18 Eylül 2025 09:51
Merhaba; muz bazı bebeklerde çıkışı kolaylaştırırken bazı bebeklerde kabızlığa sebep olabiliyor. Bu muzun olgunluğuna göre de değişebiliyor. Kabak, mor erik, kayısı, armut gibi besinlerden ve egzersiz hareketlerinden faydalanabilirsiniz.
A
Alev S. E.
18 Eylül 2025 09:52
🥰teşekkürler
E
Emine K. U. ..
20 Eylül 2025 08:36
Mor eriği de buharda pişirmemiz gerekiyor mu