Ek Gıda Reddi Yardım

122 görüntüleme
Damla B.

Damla B.

20 Şubat 2026 11:37
Arkadaşlar mahvoldum ben ya. 7. Aydan beri asla ek gıda yemek istemedi zorlamadım 2 alt dişi çıktı bu sürede ondandır dedim. 8. Ayda grip oldu yine asla yemek yemek istemedi. Ama 8. Ayda hiç kilo almadığı için doktorumuz ne yerse ondan ver dedi. Kavanoz mamalarını yedi kızım, doktorumuz onları verebilirsin sevdiği şeyleri yesin dedi. Haftaya 9 aylık olacağız ama kızım sadece kavanoz mamalarda meyveli olanları yiyor. İçine ceviz badem koyuyorum en azından onlardan bir iki bir şey alsın diye ama çok korkuyorum gelişip büyüyemeyecek diye.

8. Ayda yumurta ve peynir yiyince kusmaya başladı. Tadımlarda ve 7 aylıkken böyle bir sorun yoktu bir anda başladı her şey üst üste. Bu sefer peynir yumurta labne de veremiyorum. Yedikten birkaç saat sonra kusuyor. Yoğurt yediğinde sorun yok ama onu da yemiyor zaten kitliyor ağzını.

Ne yapacağımı şaşırdım. Çevrem de bu çocuk bir şey yemiyor büyümez zorla sok ağzına diyor. Moralim de çok bozuluyor. Yakında 9 aylık olacak kan tahlili yapılacak acaba bazı değerleri kötü o yüzden mi yemiyor diye düşünüyorum.

Uzun olduğu için kusura bakmayın ben ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 😢
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

20 Şubat 2026 11:44
Bir arkadaşımıza daha yazmıştım sizin gibi muzdaripti benim kızım da hasta olduktan sonra yememeye başladı zaten öyle yiyen ve bebek değildi hastalıktan sonra bayağı yemedi mama dahi içmedi doktora gittiğimde her şey temizdi hastalık olduğu için yemiyor üstüne diş çıkartıyor annesi zorlama dedi ama ben dayanamadım özel bir doktor buldum iki tane ilaç verdi işte açıldı bir tanesi toz bir tanesi şurup şeklinde bir hafta kullandım evet ilaç kullanmak mantıklı değil ama yemesi gerek yok ki büyüsün ilaca karşı olan ben bile hani iyi ki götürmüşüm iyi ki içirmişim diyorum
Damla B.

Damla B.

20 Şubat 2026 11:47

🧸Ebru Keleş 🧸

Bir arkadaşımıza daha yazmıştım sizin gibi muzdaripti benim kızım da hasta olduktan sonra yememeye başladı zaten öyle yiyen ve bebek değildi hastalıktan sonra bayağı yemedi mama dahi içmedi doktora gittiğimde her şey temizdi hastalık olduğu için yemiyor üstüne diş çıkartıyor annesi zorlama dedi ama ben dayanamadım özel bir doktor buldum iki tane ilaç verdi işte açıldı bir tanesi toz bir tanesi şurup şeklinde bir hafta kullandım evet ilaç kullanmak mantıklı değil ama yemesi gerek yok ki büyüsün ilaca karşı olan ben bile hani iyi ki götürmüşüm iyi ki içirmişim diyorum

Hangi doktora gitmiştiniz acaba? Bizim 9 aylık kontrolümüz haftaya. O zaman detaylı konuşacağız doktorla, benim doktorum da ilaca karşı biri değil. Bir yanım çocuğu zorlama diyor diğer yanım büyüyemeyecek gelişemeyecek diye korkuyor 😢
O

Ozlem

20 Şubat 2026 11:52
Öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten yemeyen bebek o kadar zor ki. Benim kızımda aynı şekilde çeşit çeşit şeyler deniyorum. Elinizle beslemeyi denediniz mi yada önüne koyup keşfetmesini. Belki mama sandalyesinde oturup yemeyi sevmiyordur. Ben şuan balkonda yediriyorum kucağımda etrafa arabalara bakarken biraz da olsa yiyor. Evet alıştırmamam gerek ama yemiyor yani diğer türlü. Zorlamayın bence iyice uzaklaşır her şeyden. Çevrenize kulak tıkayın sinir bozucu bir durum. Kan değerleride çok etkiliyormuş bizim b12 miz düşük çıktı yeni kullanmaya başladık belki düzelir bilemiyorum. Birde beslenme aralarını açınca biraz daha düzeliyor. İnşallah düzelir zamanla 🫶🏻
O

Ozlem

20 Şubat 2026 11:53

🧸Ebru Keleş 🧸

İlaçların ismi nedir merak ettimde paylaşırsanız sevinirim
Damla B.

Damla B.

20 Şubat 2026 11:54

Ozlem

Öncelikle Allah yardımcınız olsun gerçekten yemeyen bebek o kadar zor ki. Benim kızımda aynı şekilde çeşit çeşit şeyler deniyorum. Elinizle beslemeyi denediniz mi yada önüne koyup keşfetmesini. Belki mama sandalyesinde oturup yemeyi sevmiyordur. Ben şuan balkonda yediriyorum kucağımda etrafa arabalara bakarken biraz da olsa yiyor. Evet alıştırmamam gerek ama yemiyor yani diğer türlü. Zorlamayın bence iyice uzaklaşır her şeyden. Çevrenize kulak tıkayın sinir bozucu bir durum. Kan değerleride çok etkiliyormuş bizim b12 miz düşük çıktı yeni kullanmaya başladık belki düzelir bilemiyorum. Birde beslenme aralarını açınca biraz daha düzeliyor. İnşallah düzelir zamanla 🫶🏻

Merhaba evet blw de denedim sadece elinde mıncıklayıp atıyır. Kendi elimle verdiğimde de yemiyor kapatıyor ağzını. Oyun matında ve kucağımda camdan bakarken denedim yok yine yemedi inat ediyor kitliyor ağzını. Sadece meyveli kavanoz mama yiyor. Kıyma patates sebze çorbalar yapıyorum ama yok 😭
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

21 Şubat 2026 13:09
Merhaba; öncelikle anne ne kadar sakin olursa süreç o kadar kolay yönetilir. Sizin stresiniz mutlaka bebeğinize geçiyordur. Ek gıda reddi bebeklerde çok sık karşılaştığımız bir tablodur. Özellikle hastalık dönemi ve sonrasında tat duyularında değişiklik olmasıyla beraber reddetme ve annelerin ısrarcı tavrıyla kalıcı hale gelebiliyor. Süreç doğru yönetilirse sorun ortadan kalkacaktır.

Bebeğiniz açısından bakarsanız meyve gibi tatlı bir kavanoz mama varken yumurtayı yemek çok da ilgi çekici değildir. Kan tahlilleri de iştahsızlığın ana nedenlerinden olabiliyor. Öncelikle doğru yönlendirme yapacak ikinci bir doktordan görüş alabilirsiniz. Ek gıda reddine dair yazım hem burda hem instagram profilimde mevcut, yönlendirici olacaktır 🌺

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv
Damla B.

Damla B.

21 Şubat 2026 13:22

Fatma Atagün

Merhaba; öncelikle anne ne kadar sakin olursa süreç o kadar kolay yönetilir. Sizin stresiniz mutlaka bebeğinize geçiyordur. Ek gıda reddi bebeklerde çok sık karşılaştığımız bir tablodur. Özellikle hastalık dönemi ve sonrasında tat duyularında değişiklik olmasıyla beraber reddetme ve annelerin ısrarcı tavrıyla kalıcı hale gelebiliyor. Süreç doğru yönetilirse sorun ortadan kalkacaktır.

Bebeğiniz açısından bakarsanız meyve gibi tatlı bir kavanoz mama varken yumurtayı yemek çok da ilgi çekici değildir. Kan tahlilleri de iştahsızlığın ana nedenlerinden olabiliyor. Öncelikle doğru yönlendirme yapacak ikinci bir doktordan görüş alabilirsiniz. Ek gıda reddine dair yazım hem burda hem instagram profilimde mevcut, yönlendirici olacaktır 🌺

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv

Çok teşekkürler ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir