Ek Gıda Reddi mi?
90 görüntüleme
A
Aybike Ç. ..
16 Aralık 2025 14:31
Bebeğim 6 ay 11 günlük. 10 gündür ek gıda tadımı yapıyoruz fakat yemiyor mu yoksa ben mi tatmin olmuyorum bilmiyorum. Sebzelerin neredeyse hepsini ağzına aldığı gibi diliyle dışarı atıyor. Meyve sevdi sanırım biraz olsun yuttuğunu düşünüyorum ve yoğurt sevdi. Ama dediğim gibi sosyal medyada gördüğüm gibi 1-2 tatlı kaşığıhiç birşeyden yemedi. Ek gıda ile beraber bir nezle sürecine girdik acaba ondan mı iştahsız diye düşünüyorum kafamda deli sorular. Endişeliyim lütfen cevap verebilir misiniz
T
Tuğba B. ..
16 Aralık 2025 14:32
Dil itme refleksi geri çekilmemiş.o yüzden bizde aynıydık.zamanla düzeliyor pes etmeyin

Emel C.
16 Aralık 2025 14:37
Çok zorlamayın zorla ağzına sokmaya calismayin benim bebegimde meyve yoğurt yiyordu zamanla duzeldi ve şuan zaten az yer kendinizi strese sokmayin tadım süreci zaten doyacak kadar veya sosyal medya annelerinin anlattığı kadar yememesi normal
E
Emine B. ..
16 Aralık 2025 18:56
Bu süreçler tadım süreci olduğu için aslında 8.aya kadar ne kadar besin tattırırsam kardır diye bakmak lazım olaya. Yemek yemeye karşı negatif bir tutum geliştirmemesi için zorlamamak lazım zaten şu an ana besin hala anne sütü/mama. Benim kızım 7.ayda birden verdiğim her şeyi reddetmeye başladı. Düzenli olarak sadece önüne bir şeyler koymaya devam ettim. Bir süre sonra geçiyor canınızı sıkmayın.