Ek Gıda Reddi
263 görüntüleme
E
Elif N. Ö.
28 Ağustos 2026 18:29
7 aylık bebeğim ek gıdaya geçtiğimizden beri ağzını açmıyor ne yaparsam yapayım açmıyor. Ezilmiş muz verdim ona bile ağzını açmıyor. Hiç açmıyor. Özene bezene bir sürü şey yapıyorum çocuk ağzını dahi açmıyor. Çok üzülüyorum. Bunu yaşayanlar var mı? Nasıl bir çözüm buldunuz? Ya da ilerleyen aylarda düzeliyor mu?
N
Nilüfer B.
28 Ağustos 2026 18:46
Merhaba benim oğlumda 7 ay 28 günlük. Oğlumda daha yeni yeni azıcık yemeye başladı. Ben zorlamıyorum ama illaki yiyecek bir zaman sonra. Bende hala yaptıklarımı atıyorum. Meyve suzgeci denemediyseniz öneririm en azından onunla yiyebiliyorlar. Ama gittikçe artıyor yemeleri. Yani zamana bırakmak lazım sanırım.
E
Elif N. Ö.
28 Ağustos 2026 18:48
Meyve süzgecinde meyveleri emiyor öyle ama çorba yoğurt falan yemiyor kaşığa gelince ağzını açmıyor
F
Fidan A.
28 Ağustos 2026 20:27
Oğlum 7 ay bucuk, kaşığı görse ağzını sıkıca tutuyor, açmıyor, heç bir şey yemiyor. Dedesi üzüm ve karpuz verdi, onları bir az yedi. Yoğurtu bile sevmedi. Düzeler deye umut ediyorum
R
Rabia Ç.
28 Ağustos 2026 20:30
Biz de zorlandık. Yolun başındayken ısrar edip tiksindirmeden blw deneyin. Biz ısrar ettik alışacak diye biz verdik o tükürdü. Yedirilmeyi değil yemeyi tercih ediyor bazı bebekler. Mesela muzu ezersem yemezdi parça koyarsam alır kendi her yere bulaştırsa da yerdi. Brokoli havuç patates vs ne tattıracaksanız makul boylarda haşlayıp verin eline oynasın arada yuttuğu kâr. 9. aya kadar zaten tadım dönemi. Kase bitiren bebeklerden olmadı benim bebeğim hiç püre yemedi. Hiç meyveli yoğurt yemedi meyveyi ayrı yoğurdu ayrı yedi. Çorba ben de veremedim hala yemez. Tanesiz çorbayı biberona ya da suluğa koyup deneyin isterseniz tadına alışsın en azından. Bizde bir dönem almıştı yoğurt çorbasını sadece. Şimdi de sadece yoğurt çorbası kabul ediyor. Sizi iştahlı yerken görsün demişti doktorumuz biz her sofraya oturttuk o da talep etmeye başladı.
M
Melike Ö.
28 Ağustos 2026 20:34
5.5 aylıkken ek gıdaya başladım tadımlarla asla hiç bişey için ağzını açmadı ne blw yaptı ne kaşığa ağzını açtı taki 10. Aya kadar 10. Ayda kendiliğinden yemeye başladı ama bizimki 5. Aydan itibaren peş peşe diş çıkardı 10. Ayda durdu diş çıkarması oyüzden yemiyomuş yani
Yükleniyor...