Ek Gıda Reddi

172 görüntüleme
M

Merve U.

6 Temmuz 2026 23:07
Kızım 6bucuk aylık ek gıdaya çok hevesle ve merakla başladı ama sonrasında yemeyi reddetmeye başladı doktor günde 2-3 öğün ver diyor ama benim kizim 1 öğün alıyor o da 1 çay kaşığı falan bu arada sadece anne sütü alıyor sizde durumlar nasıl
Fatma A. .

Fatma A. ..

6 Temmuz 2026 23:26
Biz 10 aylık olduk asla ek gıda yemiyor 3 haftadır. Sadece anne sütü alıyor haliyle kilosu çok iyi değil ve kan tahlilinde hafif kansızlık cikti. Nasıl olacak bilmiyorum. Ağzını bile açmıyor yüzünü çeviriyor eliyle kaşığa vuruyor
Begüm A.

Begüm A.

6 Temmuz 2026 23:40
Fatma Aslan
Biz 10 aylık olduk asla ek gıda yemiyor 3 haftadır. Sadece anne sütü alıyor haliyle kilosu çok iyi değil ve kan tahlilinde hafif kansızlık cikti. Nasıl olacak bilmiyorum. Ağzını bile açmıyor yüzünü çeviriyor eliyle kaşığa vuruyor
Biz de dokuz aylığız ilk başlarda iyiydim ama şu an hiç istemiyor umarım dişten filan dolayıdır bir tanesi çıktı sadece diğerlerinden dolayı yapıyordur diye düşünüp kendimi motive etmeye çalışıyorum,bizim de demir eksikliği var demir damlasına bile ağzını kapatıyor öğürüyor tükğrüyor bu yeme sorunu benim için uykusuzluğun filan her şeyin önüne geçti sanırım
H

Hatice K. ..

6 Temmuz 2026 23:41
Bizimde 9 aya 1 hafta kaldı ek gıda diye bişey kalmadı nerdeyse 1 aydır bende bi aç olsa yer diye düşünmeye başladım ama anne kalbi işte sürekli aklımda bu var yemiyorr yemiyorrrr
Fatma A. .

Fatma A. ..

6 Temmuz 2026 23:50
Begüm Aksoy
Biz de dokuz aylığız ilk başlarda iyiydim ama şu an hiç istemiyor umarım dişten filan dolayıdır bir tanesi çıktı sadece diğerlerinden dolayı yapıyordur diye düşünüp kendimi motive etmeye çalışıyorum,bizim de demir eksikliği var demir damlasına bile ağzını kapatıyor öğürüyor tükğrüyor bu yeme sorunu benim için uykusuzluğun filan her şeyin önüne geçti sanırım
Ben de çok üzülüyorum kafama takıyorum. 9 aylık kuzeni var kızımın 11 kilo maşallah ne verse yiyor. Benimki 8 buçuk kilo anca vardır şu an. Böyle olunca kendimi yetersiz hissediyorum. İlk 2 ay iyiydik yavaş yavaş iştahı yok oldu resmen. Bizim alttan 2 dış daha geçen hafta patladı, umarım bebislerimizin istahlari en kısa sürede açılır 
Begüm A.

Begüm A.

6 Temmuz 2026 23:52
Benimki de aynı vallahi 8 buçuk kilo doktor kilo olarak iyi dedi ama boyu kısa kaldı bu gidişle de kısa olacak sanırım en son 67 ölçtü ,inşallah düzelirler en büyük temennim her öğün saati acayip strese giriyorum çünkü
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Temmuz 2026 00:13
2 3 öğün biraz fazla değilmi 9 aya kadar hala ana öğün anne sütü veya mama ek gıdayı yiyebileceği zaten iki üç kaşık daha fazlasını beklenmez bence zorlamayın bu sefer daha fazla ek gıda reddi oluşur oğlum 11 aylık dönem dönem bizdede azalma oluyor ama şuan 3 öğün anca yiyor sabah öğünü asla yemek istemiyor mesala kendi elinin boyutunda bı pankek anca bitirir çorba veya diğer yemekleri de anca 1 çay bardağı yer zamanla alışıyorlar zorlamadan teflif edin
H

Havva N. D. G.

7 Temmuz 2026 00:39
Benim oğlum da başta çok istekliydi sonra bir isteksizlik grldi çok az yiyordu önceden yediği besini reddediyordu. İstemediği besini zorla vermeyin ama ara ara deneyin bence sevmiyor diyip bırakmayın o besini. Geçici bir dönemdir inşallah sabırlı olun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir