Ek Gıda Reddi

140 görüntüleme
N

Nurselin Ö.

Premium Üye
29 Haziran 2026 22:00
Oğlum 8 aylık 7.5 kg kaşığa ağzını açmıyor ağzında besinleri bekletiyor asla yutmak istemiyor kaşıkla birşey yemeyi asla istemiyor ne verirsem vereyim ama mesela elimdeki bir şeyi istiyor sadece birkaç kere ıssırıyor ve devamını istemiyor tadımlık yani hepsi sürekli beni emmek istiyor emme sıklığını azaltsam bile ek gıdayı istemiyor :(
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Haziran 2026 22:00
Ek gıda reddi, özellikle 6-12 aylık bebeklerde sık görülen bir durumdur. Öncelikle, 8 aylık ve 7,5 kg olan bebeğinin kilosunun uygun seviyede olduğunu belirtmek isterim.

Bebeğin ek gıdaya karşı gösterdiği tepki muhtemelen doğal bir süreç olabilir, ancak bazı stratejilerle ek gıdaya alışmasını sağlayabilirsiniz.

1. Sabırlı olun: Bebeğinizin ek gıdaya hazır olma sürecini zorlamayın. Onun hazır olduğunu hissettiğinizde tekrar deneyebilirsiniz.

2. Tekrar deneyin: Farklı zamanlarda, farklı gıdalarla tekrar deneyebilirsiniz. Bebeğinizin ilgisini çekebilecek renkli ve çeşitli gıdalar sunabilirsiniz.

3. Anne sütü veya mama: Bebeğinizin emme sıklığını azaltmak istemiyorsanız, öncelikle anne sütü veya mama ile beslenmesini sağlayabilirsiniz.

4. Gıdaları püre haline getirin: Bebeğinizin yutmaya ikna olması için gıdaları püre haline getirebilirsiniz.

5. Kaşık yerine parmak: Bebeğiniz kaşıkla beslenmeyi reddediyorsa, parmaklarınızla ona gıdaları tattırabilirsiniz.

Bebeğinizin gelişimini izlemeye devam edin ve gerektiğinde bir pediatri uzmanına danışmaktan çekinmeyin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur B.

29 Haziran 2026 23:10
16 aylık oğlum bir kaç gündür çok iştahsız ne versem yemiyor bütün degerleri gayet iyi neden olabilir bu durumu yaşayan var mı acaba
L

Leyla Y. ..

29 Haziran 2026 23:12
14 aylık aynı sorunu yaşıyorum 3 aydır kilo almıyor
N

Nurselin Ö.

Premium Üye
29 Haziran 2026 23:13
Leyla Yazıcı
14 aylık aynı sorunu yaşıyorum 3 aydır kilo almıyor
1-2 kaşıktan sonra ağzında biriktiriyo yutmuyo
M

Meltem G.

29 Haziran 2026 23:52
8 aylikken zaten daha tadimda olmali doymamali ek gidayla doyacagi gida anne sutu yada mama 12 ay dolana kadar 2 kasik ek gida aliyorsa yeterli alisma surecinde adi ustunde tadim. Zorlamayin sabredin emin olun cogu bebek ek gidada sadece tadim yapiyor cok az bebek surekli yemek istiyor zamanla sizinki de yiyecek ama şu an ki durumda cok normal el gidayla doyarsa zaten yeterli beslenemez bu ay da ki bir bebek
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir