Ek Gıda Reddi
154 görüntüleme
F
Fatma Ç.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 13:29
Merhaba , bebeğim tam 6 aylık oldu 5,5 aylıkken ek gıda tadımlarına başladık . Başlarda bir iki çay kaşığı veriyordum yiyordu ama son bir haftadır ağzını açmak bile istemiyor. Ne versem reddediyor zorla verdiğim zaman geri çıkarıyor ne olur yardım edin ne yapabilirim
O
Ozlem
3 Mayıs 2026 13:52
Önüne koyabilirsiniz keşfetsin dokunsun. Yanında yemek yiyebilirsiniz büyük hareketlerle. kaşık verebilirsiniz. Zamanla alısır. Her bebişin alışma süreci farklı. 9. Aya kadar anne sütü mama ön planda zaten . zorlarsanız iyice soğur diye düşünüyorum. İnsan yesin istiyor ama sonuçta onun içinde yeni tatlar yeni dokular Kızımın alışması 9-10. Ayı bulmuştu
F
Fatma Ç.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 14:28
Teşekkür ederim söylediklerinizi deneyeceğim, daha zamanı var diyerek teselli ediyorum kendimi öyleyse 🙏🏻
S
Selin K.
3 Mayıs 2026 15:43
Hiç zorlamayın daha altı aylık, bazen dokuları sevmeyebiliyorlar, siz yine her gün farklı bir şeyler deneyin yemezse hiç üzülmeyin veya stres olmayın çok normal. Başlangıçta dokulara alışamıyorlar öğürüyorlar tadını sevmiyorlar… zamanla alışacak bu dönem sadece deneme dönemi. Siz stres olur onu zorlarsanız sonrasında bu onun için itici bir şey olur.
F
Fatma Ç.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 17:49
Hiç zorlamayın daha altı aylık, bazen dokuları sevmeyebiliyorlar, siz yine her gün farklı bir şeyler deneyin yemezse hiç üzülmeyin veya stres olmayın çok normal. Başlangıçta dokulara alışamıyorlar öğürüyorlar tadını sevmiyorlar… zamanla alışacak bu dönem sadece deneme dönemi. Siz stres olur onu zorlarsanız sonrasında bu onun için itici bir şey olur.
Yükleniyor...