Ek Gıda Reddi
94 görüntüleme
T
Tuğba N. ..
1 Mayıs 2026 14:11
35 haftalık erkek bebek doğum kilosu 3100 boy 51 cm güncel olarak en son 15 nisan da ölçüldü boy 68 kilo 8200
Bebeğim şimdiye kadar sadece anne sütü aldı mama hiç içmedi gece uykusuna geçmeden önce vermeyi denedim kabul etmedi. 6. Ayda tadımlara başladık çoğu tadımı yaptık. Zaten tadım olduğu için 2-3 kaşık yiyordu öğürme çok fazlaydı . Diline bir şey temas ettiği an öğürüyor pütürlü olduğu için mi diye düşündüm ama yoğurt bile olsa ağzında farklı bir tat hissettiği an öğürüyordu bu yüzden su ile geçirmesini sağladım. Tadımlar bittikten sonra öğün olarak veya çeşit olarak asla ekgıda yemiyor. Bende zorlamak istemedim bıraktım
Açıkçası artık kendimi çok yetersiz hissediyorum ek gıda reddi tamamen benim suçummuş gibi bu konuda çocuğuma yeterli eğitimi verememiş gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Çevremde sorabileceğim fikir alabileceğim hiçkimse yok . Desteksiz tek başıma büyütüyorum çoğu zaman babamız da evde olamıyor iş sebebiyle .
Bu konuda ki fikirlerinize önerilerinize açığım sizce ne yapmalıyım
Bebeğim şimdiye kadar sadece anne sütü aldı mama hiç içmedi gece uykusuna geçmeden önce vermeyi denedim kabul etmedi. 6. Ayda tadımlara başladık çoğu tadımı yaptık. Zaten tadım olduğu için 2-3 kaşık yiyordu öğürme çok fazlaydı . Diline bir şey temas ettiği an öğürüyor pütürlü olduğu için mi diye düşündüm ama yoğurt bile olsa ağzında farklı bir tat hissettiği an öğürüyordu bu yüzden su ile geçirmesini sağladım. Tadımlar bittikten sonra öğün olarak veya çeşit olarak asla ekgıda yemiyor. Bende zorlamak istemedim bıraktım
Açıkçası artık kendimi çok yetersiz hissediyorum ek gıda reddi tamamen benim suçummuş gibi bu konuda çocuğuma yeterli eğitimi verememiş gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim ? Çevremde sorabileceğim fikir alabileceğim hiçkimse yok . Desteksiz tek başıma büyütüyorum çoğu zaman babamız da evde olamıyor iş sebebiyle .
Bu konuda ki fikirlerinize önerilerinize açığım sizce ne yapmalıyım
Y
Yeşim B.
1 Mayıs 2026 14:35
Bence kendinizi hırpalamayın bu konuda benim de kızım son 1 haftadır asla yemiyor sadece anne sütü ile besleniyor her şeyi reddediyor 9.5 aylık ondan öncesinde severek yerdi.Sakince sabırla bunun bir süreç olduğunu geçeceğini telkin ediyorum kendime yalnız değilsiniz.b
M
Melisa T. B.
1 Mayıs 2026 14:48
Çok bilgili olduğum için söylemiyorum bunu ama benzer durumları bizde yaşadık ve bende desteksiz büyütüyorum çocuğumu. 8 aylığız ve Ek gıda da yine herşeyi yemiyo. Doktorumuz her seferşnde siz teklif edin dedi ve yesede yemesede ben teklif ediyorum bazen oyun yaparak yediriyorum. Kilo problemi yaşadık doktorumuz kaşık mamayı önerdi. Çok şükür onu yiyor ve kilo açısından destekleyici oldu en azından karnı aç mı diye düşünmüyorum. Bu arada ek gıdada illaki sevdiği bir şey vardır mesela bizimki meyveyi çok seviyor. Örnek veriyorum tarhana çorbası sevmiyo yanında farklı bi kaba muz eziyorum. Bir kaşık ondan bir kaşık çorbadan veriyorum böylelikle yemiş oluyor 😅 umarım yardımcı olabilmişimdir
Yükleniyor...