Ek Gıda Reddi

214 görüntüleme
E

Emine

25 Nisan 2026 10:23
Bebeğim 5 buçuk aylık iken yavaş yavaş başladık aşırı isteksizdi ısrar etmedim bıraktım şuan 6 aylık ancak kaşığı görür görmez ağzını kitliyor asla açtıramıyorum muz elmaz armut bu yar tatlı şeyleri bile kabul etmiyor bu süreci yaşayıp aşanlar tavsiye verirse çok sevinirim
S

Seher Ç.

25 Nisan 2026 10:40
Tavsiyesi olan varsa bende sevinirim çünkü benim bebeğim 10 aylık hâlâ aynı yemiyor günde üç öğün hazırlıyorum değişik tarifler fakat sevmedi bazen ağzına alıp çıkarıyor bazen ağzını açmıyor çok nadir yediği oluyor zorlamadım ama ısrar ediyorum bazen alışamadı üzülüyorum elimden birşey gelmiyor 5. Ayda başladık bizde
E

Emine

25 Nisan 2026 10:41
Seher Çakır
Tavsiyesi olan varsa bende sevinirim çünkü benim bebeğim 10 aylık hâlâ aynı yemiyor günde üç öğün hazırlıyorum değişik tarifler fakat sevmedi bazen ağzına alıp çıkarıyor bazen ağzını açmıyor çok nadir yediği oluyor zorlamadım ama ısrar ediyorum bazen alışamadı üzülüyorum elimden birşey gelmiyor 5. Ayda başladık bizde
Ya hiç anlamadım neden böyle oldu ilk oğlumda herşey yolunda gitmişti yani bu çocuğum tadına bile bakmıyor biraz ısrar edince ağlama krizi başlıyor daha baştan sorunlar yaşayınca insan şaşıp kalıyor suyu bile reddediyor
S

Seher Ç.

25 Nisan 2026 18:48
Emine hanım aynı durumdayız
E

Emine

25 Nisan 2026 20:05
Seher Çakır
Emine hanım aynı durumdayız
Anne sütü ekleyip denediniz mi bazı anneler o şekilde çözüm bulmuş bizde çok işe yaramadı ama
Ebru D. .

Ebru D. ..

25 Nisan 2026 20:24
Benim bebeğimde 6 aylıkken başladık çok güzel yiyordu 9. Aya geldik 1 aya yakın ağzını açmıyordu kaşığı görünce ağzını kapatıp açmıyordu daha sonra elimle yedirmeye başladım 3 gün o şekilde kabul etti şu an yemeye başladı tekrardan
S

Seher Ç.

25 Nisan 2026 21:18
Herşeyi denedim yemiyor maalesef
E

Emine

25 Nisan 2026 21:20
Ebru Davsan
Benim bebeğimde 6 aylıkken başladık çok güzel yiyordu 9. Aya geldik 1 aya yakın ağzını açmıyordu kaşığı görünce ağzını kapatıp açmıyordu daha sonra elimle yedirmeye başladım 3 gün o şekilde kabul etti şu an yemeye başladı tekrardan
Bizim baştan red geldi hiçbir şekilde kabul etmiyor yani farklı bişey geldiğini anladığı an ağzını kilitliyor elimle denedim
E

Emine

25 Nisan 2026 21:21
Seher Çakır
Herşeyi denedim yemiyor maalesef
İlk defa blenderla çektim tatlı patates ve kabağı çorba gibi sıvı bıraktım biraz uyku arasında Biberonla verdim azda olsa aldı biraz önce
M

Merve ..

26 Nisan 2026 23:59
Bizde de ilk başladığımızda her verdiğimi yedi altıncı aydan sonra red başladı 9 aylık hala blenderden geçirmediğim pütürlü gıdaları yemiyor. Yedirmek istediklerimi çorba yapıp yedirebiliyorum sadece.
E

Emine

27 Nisan 2026 06:23
Merve
Bizde de ilk başladığımızda her verdiğimi yedi altıncı aydan sonra red başladı 9 aylık hala blenderden geçirmediğim pütürlü gıdaları yemiyor. Yedirmek istediklerimi çorba yapıp yedirebiliyorum sadece.
Sizdede sorun pütürlü yemede galiba aslında biz ek gıda sürecine devam edemiyoruz aslında tadım sürecini bile tamamlayamadık pürede yaptım onuda kabul etmiyor kaşığı gördüğü an ağzı kilit elimle versem yine aynı kendi elini dokunduruyprum belki tadına bakar diye ağzına asla götürmüyor elini yanıek gıdaya başlayamadık bile yeni nesil çocuklar garip 🥲
B

Burcu A. ..

Premium Üye
27 Nisan 2026 11:15
Aynı sorun bende de var sürekli tükürüyor yemek istemiyor bazen ögürüyor bende ısrar etmiyorum ısrar edersem komple zarar görür süreç diye çekiniyorum ne yapacağımı şaşırdım bebeğim 6 aylık
E

Emine

27 Nisan 2026 13:22
Burcu Akgün
Aynı sorun bende de var sürekli tükürüyor yemek istemiyor bazen ögürüyor bende ısrar etmiyorum ısrar edersem komple zarar görür süreç diye çekiniyorum ne yapacağımı şaşırdım bebeğim 6 aylık
Ah ya emiyorsa yine dert değil benim ki emmiyorda sağıp veriyorum yetmiyor mama vermeye başladım ama mamadan dolayıda içim hiç rahat değil bir doktora onlime danıştım reflü için bakılması lazım diyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir