Ek Gıda Reddi
110 görüntüleme
A
Asel M.
6 Nisan 2026 10:22
6 buçuk aylık bebeğim aşırı hevesliydi ek gıdaya sofraya oturunca biz ağzımıza kaşığı açtıkça o dahada açıyodu, en son doktor kontrolüne götürdüm ve üç öğün ek gıdaya geçebileceğimi söyledi iki haftadır sabırla üç öğün yapıyorum gülerken ağzını açık buldum mu üç çay kaşığını geçmiyo yediği ne yapacağımı bilmiyorum bu bi süreç mi bilmiyorum geçecek mi
C
Ceylan K. B.
6 Nisan 2026 10:29
Daha yeni başlamıssınız maksat doymak değil tadım, keşfetme sürecinde miktarlar çok normal görünüyor endişelenmeyin bnce, devam edin yvaş yavaş. Zamanla tatlar dokulara aşinalıkla istek daha da artacaktır.
A
Ayşe Ş. ..
6 Nisan 2026 10:52
Tadım yapmadan 6 aylık bebeğe 3 öğün yedirin mi dedi doktor. Önce tek tek besinleri tanıyacak. Sabah ve akşam yeterli. Öğlen isterse yer. Anne sütü yada ana besin ne ise onunla karnı doyar. Şuan yeni başladığı için besinlerin tadı farklı geliyor. O yüzden 8-9 aya kadar tadım amaç tattırmak yedirmek, doyurmak değil. 3 Cay kaşığı başlangıç için gayet içi. Tuz şeker koymayın besinlere. Zorlamayın severse yer. Streste yapmayın daha yolun başındasiniz.
K
Kübra H.
6 Nisan 2026 10:57
8aya kadar yemek yemeğe alıştırmadır 6buçuk aylık çok küçük zorlama tadımlar merak ettiğini verme gibi düşün bence yer ise ver demek istemiş olabilir canını sıkma
S
Songül A.
6 Nisan 2026 11:36
6 aylık bir bebeğe üç öğün ek gıda diyen doktorunuz bence eski doktorunuz olmalı. Benim oğlum 9 aya kadar ek gıda istemedi. Doktorumuz da acele etmememiz gerektiğini zaten sonra ömrü boyunca ek gıda yiyeceğini söylemişti. Şu an 21 aylık bazı zamanlar ek gıdayı doyacak kadar yemek istemiyor bu yüzden hala mama takviyesi yapmak durumundayız. O yüzden 6 aylık bir bebek için hiç acele etmeyin

Sibel Y.
6 Nisan 2026 11:40
Beş yemek kaşığı yese iyi olurdu siz şaka mısınız üç çay kaşığı çok bile daha yeni başladınız dokuzuncu aya kadar tadım diyor doktorlar doyurmak değil hedef

Yeter O. ..
6 Nisan 2026 12:00
Çok merak ediyorum hangi doktor 3 öğün besleyin dedi öncelik her zaman anne sütü yada mamadır Osman hoca bile söylüyor 9 aydan sonra sonra 3 öğün olmalı daha çok erken 3 öğün için
A
Asel M.
6 Nisan 2026 12:06
İki ayda bir doktor değiştiriyorum maalesef en son gittiğim doktor herkes tarafından öneriliyodu üç öğün için liste verdi ilk defa anne oldum içgüdüsel olarak birşeylerin ters gittiğinim farkettim çok zorlamadan hergün verdim ama yoruldum çünkü listede ahım şahım menüler var ve kafam karıstı ben hergün yine havuç kabak patates bu tarz şeyleri yapmaya çalıştım ama yoruldum yemek istemiyo. Sadece tadıyor şuan bu bile beni mutlu ediyo ama kocaman bir liste kafamı aşırı karıştırıyo
A
Ayşe Ş. ..
7 Nisan 2026 06:34
İki ayda bir doktor değiştiriyorum maalesef en son gittiğim doktor herkes tarafından öneriliyodu üç öğün için liste verdi ilk defa anne oldum içgüdüsel olarak birşeylerin ters gittiğinim farkettim çok zorlamadan hergün verdim ama yoruldum çünkü listede ahım şahım menüler var ve kafam karıstı ben hergün yine havuç kabak patates bu tarz şeyleri yapmaya çalıştım ama yoruldum yemek istemiyo. Sadece tadıyor şuan bu bile beni mutlu ediyo ama kocaman bir liste kafamı aşırı karıştırıyo