Ek Gıda Reddi

99 görüntüleme
B

Büşra ..

1 Nisan 2026 00:23
Bebeğim sadece uyurken emiyor ve 6 ay 3 günlük 5 buçuk aylıkken doktor önerisiyle ek gıdaya tadım şeklinde başladım ama ağzını tam açmıyor açsa dahi ağzındaki yiyecekleri yutmuyor dilinin üstünde tutup salyasıyla akıtıyor beslenme konusunda çok sıkıntı yaşıyorum. Bu süreç normal mi? Neler yapmalıyım?
A

Ayşe Ş. ..

1 Nisan 2026 00:31
Örnek olun karşısına oturun ağzınızı açın aaa diye. Sonra abartılı bir şekilde göstere göstere çiğneyin ve yutun. Siz gösterin. Birileri varsa yanınızda sabah ve akşam karşısına koyun siz ona yedirirken diğer kişi iştahla yemeğini yesin. Sabırla göstermek öğretmek örnek olmak gerekiyor. İlk başlarda sorunlar yaşamak normal salya ile akması normal. Bekletmemeli yutması lazım. Ek gıdaya istekli ise.
B

Büşra ..

1 Nisan 2026 00:47
Meme reddi de yaşıyorum sadece uyurken emiyor çok zorlanıyorum ek gıdada benzer şeyler olunca çok endişeleniyorum açıkçası.Teşekkür ederim önerileriniz için deniyorum denemeye devam edeceğim çok sağ olun.
A

Ayşe Ş. ..

1 Nisan 2026 03:46

Büşra

Meme reddi de yaşıyorum sadece uyurken emiyor çok zorlanıyorum ek gıdada benzer şeyler olunca çok endişeleniyorum açıkçası.Teşekkür ederim önerileriniz için deniyorum denemeye devam edeceğim çok sağ olun.

Zorlamayın daha kötü olur. Osman hocanin çok videoları var izleyin. Genel olarak yiyecekler ile ilgili sorun var demekki. Ek gıda için çok istekli değilse mama ile destekleyin içiyor mu bilmem ama. Emmiyor diye direk ek gıdaya zorlamayın. Başlı başına zor bir süreç ek gıda zaten. Allah kolaylık versin.
B

Büşra ..

1 Nisan 2026 03:59
Maalesef biberon tutmuyor çok zorlanıyorum benim bebeğim biraz zor bi Bebek daha önce sıvı kaybından hastanede de yattı çok endişeli ve her şeyden korkan biri oldum belki de üzerine düştükçe daha da zor oluyor her şey akışına mı bırakmalıyım bilmiyorum geri dönüşünüz için teşekkür ederim Allah razı olsun dediklerinizi dikkate alacağım tekrar sağ olun 🙏🏻
A

Ayşe Ş. ..

1 Nisan 2026 04:08
Benim bebeğim de doğduğundan beri ne emzik ne biberon almadı. Kaşıkla mama verdim yada kase ile falan sütümü. Muhtemelen siz stres yapıp yemiyor diye ara ara vermeye çalıştığıniz için biraz biraz alıyor ama tam yemiyor da olabilir. Meyveler için emzikler var delikli onların içine koyup eline verin kendi eli ile daha rahat yer ve dişlerini kaşır. Beslenme ile ilgili Osman hocanın videolarını izleyin.
B

Büşra ..

3 Nisan 2026 22:26

Ayşe Şahin

Benim bebeğim de doğduğundan beri ne emzik ne biberon almadı. Kaşıkla mama verdim yada kase ile falan sütümü. Muhtemelen siz stres yapıp yemiyor diye ara ara vermeye çalıştığıniz için biraz biraz alıyor ama tam yemiyor da olabilir. Meyveler için emzikler var delikli onların içine koyup eline verin kendi eli ile daha rahat yer ve dişlerini kaşır. Beslenme ile ilgili Osman hocanın videolarını izleyin.

Tamamdır deneyeceğim teşekkür ederim her şey için 💙

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir