Ek Gıda Reddi

227 görüntüleme

N.

14 Kasım 2025 14:18
Kızım 7 ay 20 günlük ek gıda sürecimiz çok güzel başlamıştı. Maalesef süt ürünlerine alerjik bir bebek ve şuan 5. Dişini çıkartıyor bu sebeple uykuları da kötü. Acaba bu ek gıda reddi neden kaynaklanır; denemediğim tarif kalmadı önceliğim elbette anne sütü ama ek gıda da yese güzel olur kaşığı görünce ağzını kitliyor. Zorlamak istemiyorum ama bazen de zorluyorum maalesef
İ

İrem E.

14 Kasım 2025 15:15
Benim bebeğim de 10 gün sonra 7 aylık olacak ve çoğu zaman ağzını kapatıyor başta istekliydi dediğiniz gibi. Ben biz yemek yerken yedirmeye çalışıyorum öyle olunca biraz daha fazla dayanıyor gibi bir de blw denediniz mi bilmiyorum ama denemediyseniz blw deneyin kendisi dokunarak hissederek yemek istiyordur belki . Benimki de eline mesela brokoli havuç vs verince kemiriyor oyalanıyor . Bir de sabretmemiz gerek bence 🥲iistemezse çok zorlamıyorum ben su veriyorum ilgisini dağıtıyorum bi daha deniyorum yine istemezse devam etmiyorum . Bir de diş ağrısından dolayı iştahsız olması normal
Y

Yaren B.

14 Kasım 2025 16:16
Benim oğlumda güzel yiyordu ek gıdayı şimdi diş çıkartıyor reddediyor ben omlet yapıyorum elimle yediriyorum çok yemiyor ama bir iki yiyor böyle biraz daha katı elimle yiyebilceği şeyler
S

Sümeyra B. ..

15 Kasım 2025 09:53
Merhaba benim bebeğim de 7 ay 20 günlük aynı şekilde alerjik ve çoğu gıdayı reddediyor yemek istemiyor ağzını kilitliyor ve ağlıyor önüne tabağı kaşığı koyuyorum oynuyor ama ağzına götürmüyor sadece elma yiyor galiba bu aylarda çok beklentiye girmeyip zorlamamak lazım
C

Cennet A. T.

22 Aralık 2025 04:16
Geçti mi acababu durumunuz benimki de 10.ayın içinde ağzını kitliyor
E

Ece G.

22 Aralık 2025 10:02
Benim bebeğimde 7 ay 22 günlük 1 ay önce yetişkin gibi kahvaltı yapardı şimdi asla ağzını açmıyo yediremiyorum öğürüyo yoğurdu çok severdi ona bile mesafeli
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

23 Aralık 2025 14:52
Merhaba; ek gıda reddine dair süreçle ilgili yazım hem burda hem instagram sayfamda mevcut. Diş çıkarma dönemlerinde olağan bir durumdur, ısrarcı olmayınız🌸

https://www.instagram.com/reel/DPmQae9CH59/?igsh=YWUzOWNranVnYmlv

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir