Ek Gıda Red

67 görüntüleme
Ş

Şeyma N. B. ..

9 Ocak 2026 11:34
Bebeğim 7 aylık 5 aylıkken yediğimiz her şeye atılıyordu doktor daha zamanı var diyerek ek gıdaya başlatmadı hemde o süreçte yumurta alerjisi olduğunu öğrendik başka gıdalara da alerjisi varsa diye bişey vermedim şimdi hiçbir şey yediremiyorum ne yapmam lazım
M

MK ..

9 Ocak 2026 11:41
Sekiz aylık bizde de durum aynı ne verirsem vereyim kabul etmiyor ağlıyor
G

Gökçin N.

9 Ocak 2026 11:41
Sabırlı olun elbette yiyecek. Emziriyorsanız ya da mama veriyorsanız önce katı gıda sonrasında meme-mama deneyin. Benim kızda işe yaradı. Hani yine az yiyor ama yiyor.
Ş

Şeyma N. B. ..

9 Ocak 2026 11:43
Tükürüp ağlyor ağzında bekletiyor yutmuyor.kararsız kaldığm konu acaba ısrarla yedirme çalışsam mı kendinin mi iştahının açılmasını beklesem
G

Gökçin N.

9 Ocak 2026 11:50
Benim kızım da aynı,1 kaşık versen ağzında bekletiyor yarısını dışarı gönderiyor. Ben ağzını açmayana kadar devam ediyorum. Bir süre sonra zaten protesto mırıldanmaları başliyor,bırakıyorum zorlamıyorum asla. Geçen hafta 1 kaşık yedirebilmişken bugün 3-4 kaşığa çıktık. Her gün denedim,çoğu kez yemedi,ama sonra biraz biraz yedi işte.
S

Seda

9 Ocak 2026 12:02
Kaşık reddi yaşayan biri olarak eğer istemiyorsa zorlamayın bir ürünü 14 defa deneme yapıyorum yani şöyle sabah kahvaltı hergün aynı saatte aynı yerde deniyorum mama sandalyesi mutfak ve yanında mutlaka bende oturuyorum yemek için eğer yemeyi istemiyormu ben onun yediğinden yiğormul gibi yapıyorum anne yiğor bende yerim algısı oluluyor sevdiği oyalanacağı oyuncak koyuyorum birde siz bir kaşıkla yediriyorsanız bebeğe de vern kaşık oyun oynasın alışsın onu zararlı bişey gibi görüyor yoksa bunu hergün deneyin deneye deneye öğrenirsiniz 3 kaşık yese yeter bide uyanma saati örnek veriyorum 9 10.30 gibi verin uyandığında sizi emiyorsa 1.5 saat koyun ama en önemlisi rutin ve saat oluşturun mutlaka

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir