Ek Gıda Pütürlü Yemiyor

73 görüntüleme
C

Ceren

29 Mart 2026 18:40
Bebeğim 6. Aylık. Doktorumuzun önerisiyle 20 gün önce tadımlara başladık. Ama asla pütürlü yediremiyorum. Hemen öğürüyor. Cam rendeyle, çatalla iyice eziyorum. Nerdeyse pütür kalmıyor ama yinede yemiyor. Ancak çorba gibi yaparsam ve kıvamı su gibi olursa yiyor. Onu bile süzmezsem yemiyor. Meyve ya da sebze farketmiyor. Hepsinde durum aynı. Buharda pişirmekte çözüm olmadı. Sadece yoğurt verebiliyorum. Onu bile zorla yiyor. Napıcam ben :(
A

Arzu.G

Premium Üye
29 Mart 2026 19:18
Acele etmeyeceksiniz stres yapmayacaksınız daha 20 gün olmuş başlayalı tadım surecindesiniz bir çay kaşığı bile tadını alsa yeterli
C

Ceren

29 Mart 2026 19:21
Arzu.G
Acele etmeyeceksiniz stres yapmayacaksınız daha 20 gün olmuş başlayalı tadım surecindesiniz bir çay kaşığı bile tadını alsa yeterli
6. Ay kontrolünde doktorumuz artık günlük 3 öğüne geçin dedi. Neredeyse yarım kase yiyebilir yemezse zorlama dedi ama bir kaşık zor yiyor. Kafam çok karıştı. Pürüzsüz vermek istemiyorum. Bu sefer çiğneme refleksi gelişmez ilerde zorlanırız diye korkuyorum
A

Arzu.G

Premium Üye
29 Mart 2026 19:31
Ceren
6. Ay kontrolünde doktorumuz artık günlük 3 öğüne geçin dedi. Neredeyse yarım kase yiyebilir yemezse zorlama dedi ama bir kaşık zor yiyor. Kafam çok karıştı. Pürüzsüz vermek istemiyorum. Bu sefer çiğneme refleksi gelişmez ilerde zorlanırız diye korkuyorum
Yanlış anlamadiysam 20 gün önce başladınız ek gıdaya . Tadım sürecine çay kaşığıyla başlayıp tatlı kaşığı yemek kaşığı gibi artira artira gitmek gerekiyor bagirsaklarinin zorlanmadan alışması için . [9.aya](9.aya) kadar tadım süreci devam ediyor ana besin anne sütü ya da mama olmalı.3 öğün yarım kase doyum oranı demek bir bebek için . Hiç mantıklı değil ya yine de siz bilirsiniz ama kabızlık kaçınılmaz böyle
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir