Ek Gıda Problemi ve Aşırı Hareket

85 görüntüleme
E

Elif N. E.

16 Ağustos 2025 11:50
Hocam merhaba umarım görürsünüz, 11 aylık kızım yaklaşık 1.5 aydır ek gıda yemiyor. Daha ilk kaşıkta ve kaşığı gördüğü an ağlamaya eliyle ittirmeye başlıyor. Oyun oynatarak yemeye çalışıyorum ama çok çabuk dikkati dağılıyor ve sinirleniyor. Bu ay hiç kilo almamış boy uzaması da yok. Aynı zamanda aşırı hareketli bir bebek 1 saniye bile oturmuyor, oyuncakları ile ilgilenmiyor ya da birinden diğerine geçip çok çabuk sıkılıyor. Bu aylarda normal mi ? Gözüken herhangi bir diş vs de yok. Bunlar haricinde kelime ve taklit yeteneği çok iyi. İsme tepki ve göz kontağı var. Halası çocuk gelişimci ve Denver testi yaptı. Testte ayında yapması gereken çoğu şeyi yaptı ama dikkatini hiç toplayamıyor. Bardak içine küpleri koymayı yapamadı. Biraz evhamlı bir anneyim. Bu dikkat dağınıklığı her zaman var. 2.5 aylıkken meme reddi yaşadık ve bir daha dönmedi. Sağım ve mama ile ilerledik. Biberon seven bir çocuk da olmadı hiç bir zaman bu sebeple biberonu da sürekli başka materyaller , oyuncaklar göstererek tutturduk. Acaba buna alıştığı için mi dikkati çabuk dağılıyor? Hem ek gıda hem de gelişimi için bilgi verebilir misiniz?
M

Melike G. ..

16 Ağustos 2025 12:46
Hiperaktiflik olabilir mi bilgim yok pek bu konuda ama doktora var olan durumu anlattınız mı belki hiperaktivite ve buna bağlı ilgi dağınıklığı olabilir
E

Elif N. E.

16 Ağustos 2025 12:53
Melike Hanım henüz doktor kontrolüne gitmedik 9. Aydaki kan değerleri normaldi daha önce Hiperaktivite olabilir mi diye bir başlık da açmıştım ama bir uzman bunun belirlenmesi için erken olacağını söyledi
M

Merve Y.

17 Ağustos 2025 16:43
Anlattığınızın aynısını yaşıyorum elif naz hanım, bebeğim 9 aylım sadece ama birebir aynı biberonu almak istemediği için hep oyuncakla oyunla veriridik şuan onu da red ediyor sadece meme emiyor ama az bi dönem komple red vardı ek gıda için de elleri hep hava da sürekli eli ve ayakları hareketli kaşığı ağzına götürübileni alkışlıyoruz resmen öyle gün için de de hep fazla hareketli ve hiç bişeule uzun oynamaz bakmaz dikkat dağınıklığı olduğunu düşünüyorum ama bu ay için erken denebilir bende evhamlıyım biraz denver testi nasıl yaptırıyoruz yada yada yapıyoruz? Ğ
D

Dilan S. ..

17 Ağustos 2025 17:10
Ayy benzer şeyler yaşıyoruz resmen. Benimki de meme reddi vardı biberon tutmadı oyunla bir yerlere bir şeyler astım evde öyle içiyor tabii 50 kere ağzından çıkarıyor biberonu içene kadar . Dikkati de çok çabuk dağılıyor oyuncakla ya da başka bir şeyle uzun uzun oynamaz. Ek gıda da aynı şekilde oyunla yediriyorum ama açken bile yerse hep sinirli ben de zorlamıyorum kilo alımı çok az bazen almıyor bile. Acaba bir ilgisi var mı dikkat dağınıklığı mi yaptı biberon ya da yemeği oyunla vermemiz ya😔

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir