Ek Gıda Pirinç Unu

139 görüntüleme
D

Didem S.

7 Ağustos 2025 21:32
Merhaba arkadaşlar kızım 6 aylık oldu ek gıdaya başladım pirinç unu verebileceğimi söylediler ama kafam karıştı. Bu yedi vitaminli arı mama yı versem mi kafam karıştı yoksa tavsiye ettiğiniz güvenilir bir mama var mı. Yani içeriğine baktım kanola yağı fln var osman hoca da tavsiye etmiyor du bu yağlı olan ürünleri... Bilemedim teşekkürler şimdiden
Esra D.

Esra D.

7 Ağustos 2025 21:45
Merhabalar pirinç unu bildiğim kadarıyla genel olarak tavsiye edilmiyor. Tadım süreci 9 aya kdr sebze meyve yumurta vs verecek o kdr çok şey var ki bz hiç denemedik bile pirinç unu fln bile
Ş

Şule G.

7 Ağustos 2025 22:03
Mevsim sebze meyveleri yumurta yoğurt peynir gibi şeyleri deneseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ek gıdaya bu tür mamalarla başlayınca çocuklardan taneli şeyler yememe, seçicilik katı gıda reddi ve şeyler yaşayabiliyorlar.
D

Didem S.

8 Ağustos 2025 06:55
Peki tahılları nasıl verdiniz
R

Rumeysa S.

8 Ağustos 2025 09:19
Pirinç unu içeriğinde arsenik birikimi olabileceği için bebek beslenmesinde artık çok tavsiye edilmeyen bir ürün. Onun yerine badem unu gibi besleyiciliği yüksek unlar tercih edebilirsiniz.
Ş

Şule G.

8 Ağustos 2025 20:37
Tahılları çorbalarına karıştırarak veridm
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

9 Ağustos 2025 09:16
Ek gıdaya geçişte pirinç unu geçmişte sık kullanılsa da güncel önerilerde besin çeşitliliği ve besleyiciliği yüksek gıdalar ön planda. Pirinç ununu uzun süre ve şok kullanımı tavsiye etmiyorum. Bunun yerine, mevsim sebzeleri, meyveler, yoğurt, yumurta gibi taze gıdalarla başlamak hem besin değeri hem de dokuya alışma açısından daha avantajlı. Tahılları ise çorba, püre, köfte içerisine ekleyebilirsiniz💐

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir