Ek Gıda Öğün Miltsrı ve Çeşit Doğrumu Yapıyorum?
116 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
9 Aralık 2025 18:11
6 ay 20 günlük bebeğim var şuanda iki öğün yapıyoruz öglen sata 11-12 cıvarı ya sebze çorbası ya da meyvelı veya sebzeli muhallebi yiyor akşamda 4-5 arası ya yoğurt ya meyve bazen ikisinide yiyor doğrumu yapıyorum çeşit artırmalımı? 7. Aya gırıyoruz doktorumuz dogru duzgun bilgi vermıyor öğün be öğünde neler olmalı kısaca bilgi verirseniz cok sevınırım

Gözde B. ..
9 Aralık 2025 18:25
Benim bebeğim de 7. ayını doldurmak üzere ve ben ek gıda için bir hazır menü edilmiştim 6 aydan 9 aya kadar kullanılabiliyor o yüzden rahat ediyorum Menüyü buradan gönderemiyorum ne yazık ki PDF dosyası

Gözde B. ..
9 Aralık 2025 18:28
Doktor iki öğün önerdi 7. ay için ve gıdaları karıştır dedi her öğünde 2 tatlı kaşığı ile başlar Eğer bebek devamını istiyorsa verebilirsin dedi

Gözde B. ..
9 Aralık 2025 18:31
Sabah yumurta sarısı meyve püreleri ağırlıklı önerdi akşam ikindi için kıyma artı patates püresi gibi yiyecekler mesela kabak brokoli ve zeytinyağı arada balkabağı tavuk Tabii Bunların hepsi püre şeklinde olmalı tam Pirinç unu ve yoğurt karışımı önerdi
Z
Zeynep E. B.
9 Aralık 2025 18:34
Bana instagramdan atma şansınız varmı pdfı ekenzeynep9
A
Ayşe Ş. ..
9 Aralık 2025 18:35
Sabah kahvaltısı yapmadan yarım saat 1 saat önce doyuruyorum akşamda aynı. Sonra bizimle birlikte çorba, muhallebi tarzı ama içine meyve falan yiye bildiği için eskiye oranla daha taneli bırakiyorum. Çiğnemeyi de öğrenmesi lazım. 8 aya kadar yine fazla karıştırmadan 2 sebze ile haşlama püre. Yada meyve ile bu tarz karışımlar yap dedi doktor. Yinede alerji riskine karşı ve hazımsızlığa karşı fazla karistirmiyorum. 8 aydan itibaren bizim yediğimiz şeylerden tuzsuz ayırıp beraber yiyeceğiz.
Z
Zeynep E. B.
9 Aralık 2025 18:36
Tam püre ve pirinç unu pek önerilmiyor aslında ama bu arada hergun ılla et veya tavuk olmalımı