Ek Gıda Nasıl Başlamalı
168 görüntüleme
A
Ahsen ..
4 Ağustos 2025 20:11
Kızıma 5. Ayında ek gıda başlamayı düşünüyorum doktor da yeşil ışık verdi yine son kontrolde netlesecek ama yine de ilk neler verilir ne kadar sure tadimlarla gecer ne zaman karisimlara gecilir hicbir sey bilmiyorum nerelerden öğrenebilirim?

Esra D.
4 Ağustos 2025 20:17
Merhaba 9 aya kdr tadımlar sunuluyor genelde. Hiç acele etmeden bebeğinizi yormadan sebzelerle başlamanızı öneririm. Bir çay kaşığı, bir tatlı kaşığı, bir yemek kaşığı derken yavaş yavaş arttırılabilir bebeğinizin durumuna ilgisine göre. Tatlı patates kabak brokoli gibi sebzelerle pütürlü olarak başladık direk biz kızımda. Sonra yoğurt meyveler yavaş yavaş yumurta vs eklendi derken şuan 21 aylık maşallah diyim asla yemek seçmedi şimdiye kadar. Ama asla kasmadım asla katı kurallarım olmadı aman illa yesin ve etraf kirlenmesin diye. Asla tuz şeker kullanmadık hala da kullanmıyoruz. Sofralarınıza ek gıdaya başlamadanda olsa dahil edin mutlaka sizi izleyerek taklit ederek öğrenicek tüm süreci.

Esra D.
4 Ağustos 2025 20:19
Doktorumz bize 1 aylık örnek bi liste vermişti 1-2 hafta kadar ona uyduk sonra araştırarak farklı alternatifleride sunduk. Osman hocanın videolarından da yararlanabilirsinz bize çok faydalı olmuştu süreçte.
A
Ahsen ..
4 Ağustos 2025 20:37
Teşekkürler simdi baktım videolarina izliycem hepsini etraf kirlensin önemli değil inşallah istahli yiyen reddetmeyen bir bebek olur bakalım 🤔
Ş
Şebnem Y.
5 Ağustos 2025 17:41
Biz yogurtla basladik, uc gun kurali uyguladik. Tadim yapiyor olacaksiniz zaten, yemese de zorlamayin derim. Ev yapimi yogurt yaptik gunluk sutle. Miktari artarak devam ettirdik. Sonrasinda yaninda sebze de verdik buharda pisirip. Size verebilecegim en guzel tavsiye rondo illa kullanacaksaniz pure haline getirmemeniz olur. Sonrasinda puturlu yiyeceklere alismasinin zor oldugunu soyluyorlar
A
Ahsen ..
7 Ağustos 2025 17:29
Yok puturlu basliycam osman hocanın videolarını izliycem o ne derse o😌
G
Gamze I. T.
8 Ağustos 2025 11:12
Bebeğim 6aylık bu hafta başladık tadımlara ilk elma ile başladık. İlk gün 1/4 çay bardağı 2.gün yarım çb 3.gün 3/4 çb 4.gün tam çay abrdağı elma. Sonra şeftaliye geçtik. Kabak havuç pirinç bu şekilde ilerliyoruz. Bunaleı teker teker denedikten sonra kabak havuç pirinç çorbasına geçeceğiz.