Ek Gıda Miktarı

229 görüntüleme
Z

Zahide.

5 Haziran 2026 11:07
Oğlum 7.5 aylık kilo alımı sınırda dör buçuk aylıkken mamaya başladık bir numaralı mama da sıkıntı yoktu iki ye geçtikten sonra kabızlık başladı normalde de gün aşırı yapardı artık dört beş gün bekliyor ve sert ağlayarak yapıyor 6. Ayımızda ek gıda başladık günde iki defa toplam 300 CC kadar mama içiyor 5-6 kez emiyor ve ek gıdayı bu süreçte ne kadar vermeliyim kabızlığımız asla çözülmüyor bütün tarifleri neredeyse denedim illa o üç dört günü bekliyor tüm tariflerine masasına her seferinde z.yağı ekliyorum
F

Firdevs

5 Haziran 2026 11:29
Dilerseniz beslenme düzenini kayısı, şeftali, armut, hurma, kuru dut, kuru erik ve kabak gibi besinlerle destekleyebilirsiniz. Patates, pirinç ve muz gibi gıdaların tüketimini sıklıkla tercih ediyorsanız biraz azaltabilirsiniz. Ancak alerji riskine karşı önlem almak adına, daha önce denemediğiniz tüm besinleri ilk etapta mutlaka tek başına vermenizi tavsiye ederim
Sibel Y.

Sibel Y.

5 Haziran 2026 11:41
Ilık su verin bağırsajları çalışsın gün içerisinde bebeği aşırı beslemekten kaçının şuan hala tadım aşamasında her şeyden az az vermeniz yeterli yoğurt mutlaka tüketsin kayısı zamanı mevsimi geldi yoğurduna ekleyip tükettirebilirsiniz en az altı tatlı kaşığı yeterli ama
Z

Zahide.

5 Haziran 2026 16:01
Bu dediklerinizi inanın her gün yapıyorum yinede bekletiyo kakasını iki ay oldu tadımlara sadece birer kez verdim patates muz pirinç hep kayısı dut gün kurusu kabak hurma armt bu şekilde veriyorum yine yok ilaç kullansın istemiyorum sanki tek çarem o kaldı gibi çok yorucu teşekkür ederim önerileriniz için
Ş

Şeyda N. ..

5 Haziran 2026 16:16
Ben tecrübe sahibi değilim bebeğim henüz o kadar büyük değil ama bebeği ek gıdaya başladıktan sonra kabizlik yaşayan bir anne Hindistan cevizi yağının çok etkili olduğunu söylemişti , isterseniz bi deneyin yemeklerine filan katın bir şekilde . Allah şifa versin 🙏🏻
Z

Zahide.

5 Haziran 2026 18:55
Zahide.
Bu dediklerinizi inanın her gün yapıyorum yinede bekletiyo kakasını iki ay oldu tadımlara sadece birer kez verdim patates muz pirinç hep kayısı dut gün kurusu kabak hurma armt bu şekilde veriyorum yine yok ilaç kullansın istemiyorum sanki tek çarem o kaldı gibi çok yorucu teşekkür ederim önerileriniz için
Çok teşekkür ederim
E

Esra K.

Premium Üye
7 Haziran 2026 04:16
Kabızlık ya da sert kakayı önlemek için doktorumuz her gün erik ya da armut ver dedi. Armutu haşlayıp, ezip hafif sulu veriyorum, faydasını da görüyorum.
Z

Zahide.

7 Haziran 2026 08:24
Tüm tarifleri hemen hemen hepsini denedim ama armutu öyle tek başına vermedim haşlayıp birde onu deneyeyim teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir