Ek Gıda Miktarı
131 görüntüleme
M
Merve ..
25 Temmuz 2025 20:04
9,5 aylık bebeğe günde kaç öğün ek gıda vermeliyiz ? Çoğunluk anne sütü ile besleniyor ek gıdayı daha çok öğün değilde tadımlık tarzında veriyorum fazlasını kabul etmiyor
D
Duygu Ö.
25 Temmuz 2025 20:13
Aslında 3 buçuk ay olmuş ek gıdaya geçeli artık 2 3 öğün az az verebilirsiniz hatta bazıları ana öğün yanında ara öğün bile öneriyor ufak meyve tadımları da ara öğün olarak verebiliriz bunun yanında ne zaman emmek isterse yine emzirmek de lazım

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Temmuz 2025 20:38
3 öğün verebilirsiniz maksimum miktarı bebeğinize bırakın. Ama her öğünde bir çay bardağını da aşmayın. Günlük toplamda 250ml civarı yeterli olur.
E
Esra T.
25 Temmuz 2025 21:14
Bnm oğlum da 9 aylık,,ek gıda ile aramız pek iyi değil çünkü ben çok hevesli değilim baştan beri,,temiz gıdaya özellikle sebze ve meyveye ulaşamıyorum diğer organik şeyleri netten alıyorum ama özellikle sebze meyve konusu çok sıkıntı:(( ilaçlı şeyleri yedireceğime anne sütü alsın daha iyi diyorum,,acaba yanlış mı yapıyorum,,ek gıdaya geç başlanmasında bir sorun olur mu ki??
S
Semanur Ş.
25 Temmuz 2025 21:53
Sabah kahvaltı olarak verin öğlenleri de ara öğün verin akşam yemeğinide yediklerinizin tuzsuz halinden verin anne sütünü yemekten sonra verin miktar olarak kendi belirler zaten az ya da çok kendisi yer 9. Aydan sonra yavaş yavaş anne sütü ana öğün olmaktan çıkmaya başlıyor aralar da veriliyor bir yaşından sonra zaten artık ek gıdası tamamen normal yemek düzenine oturması gerekiyor benim bebeğim 8 aylık şuan akşam yemeğini kendi yediklerimizin tuzsuz haliyle veriyorum hatta bazen parmak ucuyla tuz atıyorum lezzet versin diye yok doğal olsun yok şu olsun diye açıkcası ben dikkat etmedim normal pazardan aldığımız sebze zaten çoğı yemeğide zeytinyağlı yapıyorum seve seve yiyor diğer türlü ona özel yapayım dediğimde asla ağzına sürmüyor tadsız geliyor muhtemelen