Ek Gıda-mama Süreci

233 görüntüleme
S

Selin A.

1 Temmuz 2026 22:46
Merhaba. Ek gıdaya geçince mama içmesi azaldı. Geçen günlerde birisi daha yazmıştı sanırım. Çok üzülüyorum yeteri kadar beslenmiyor gibi geliyor nasıl baş edeceğimi de bilmiyorum ☹️
Fatma A. U.

Fatma A. U.

1 Temmuz 2026 23:02
6. Aydan beridir ek gıdaya geçtik süt alerjimiz var hem ek gıda hemde mama alıyor kızım

Eğer yeterince karnı doyuyorsa ek gıdayla mama içmesine gerek yokki zaten bizim gibi zorunlu bir hal yoksa endişe etmeyin bencr
.

.....

2 Temmuz 2026 02:49
Fatma Albina U
6. Aydan beridir ek gıdaya geçtik süt alerjimiz var hem ek gıda hemde mama alıyor kızım

Eğer yeterince karnı doyuyorsa ek gıdayla mama içmesine gerek yokki zaten bizim gibi zorunlu bir hal yoksa endişe etmeyin bencr
1 yaşına kadar mama hep ön planda tutulmamali mi bende ek gıdayı azalttım mama ya yogunlastim sıvı kaybı olmasın vücutta diye şuan 8 aylık ama tek öğün veriyorum yoksa mama asla içmiyor
Yeter A.

Yeter A.

2 Temmuz 2026 03:58
Ek gıdaya gecınce mama içmesi zatn azalıyor. Ek gıda alımı iyiyse kılosu iyiyse mama azalması nırmal. Bende basta takıyorudm ısrarla mama içirmeye çalışıyordum ama zaten Ek gıda alıyorud ve tok olfugu için mamayı içmek istemiyordu. Zatem suan gece uyanınca içer bıde gündüz uyanınca sonra kahvaltı ara öğün araöğğnle aksam yemegı arasında cok zaman varsa içiririm mamayı . Bide uykuya geçişte ıcer. Mesela kahvaltı yaptı öğlr uykusuna gececek normalde 150 cc içerdı ek gıda olmasaydı ben 60 cc yapıyuröm az içmek ısterse içer. Yanı zorlamayın Ek gıdayı ıyı yiyorsa mama içirmek ıstıyorsanızda aç oldugu zaman teklif edın
Fatma A. U.

Fatma A. U.

2 Temmuz 2026 06:24
.....
1 yaşına kadar mama hep ön planda tutulmamali mi bende ek gıdayı azalttım mama ya yogunlastim sıvı kaybı olmasın vücutta diye şuan 8 aylık ama tek öğün veriyorum yoksa mama asla içmiyor
Ek gıdaya yoğunlaşın bebeğiniz onunla doyduğu için mama içmek istemiyordur kaldı ki ek gıda sürecinde hava bukadar sıcakken bol bol su içirin sorun olmayacaktır
.

.....

2 Temmuz 2026 08:03
Yeter Akan
Ek gıdaya gecınce mama içmesi zatn azalıyor. Ek gıda alımı iyiyse kılosu iyiyse mama azalması nırmal. Bende basta takıyorudm ısrarla mama içirmeye çalışıyordum ama zaten Ek gıda alıyorud ve tok olfugu için mamayı içmek istemiyordu. Zatem suan gece uyanınca içer bıde gündüz uyanınca sonra kahvaltı ara öğün araöğğnle aksam yemegı arasında cok zaman varsa içiririm mamayı . Bide uykuya geçişte ıcer. Mesela kahvaltı yaptı öğlr uykusuna gececek normalde 150 cc içerdı ek gıda olmasaydı ben 60 cc yapıyuröm az içmek ısterse içer. Yanı zorlamayın Ek gıdayı ıyı yiyorsa mama içirmek ıstıyorsanızda aç oldugu zaman teklif edın
İnternette doktorlar mama içsin diyorlar yanlış hatırlamıyorsam Osman hocada mama bir yaşına kadar diyordu
M

Melike Ö.

2 Temmuz 2026 08:10
Ben 9. Aya kadar mama öncelikli 9. Aydan sonra ek gıda öncelikli diye biliyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir