Ek Gıda Mama Emzirme Dengesi
176 görüntüleme
Y
Yağmur B.
Premium Üye
20 Temmuz 2026 10:16
Kızım 7.5 aylık. Hem ek gıda hem anne sütü hem mama alıyor. Kilo alımı biraz hızlı ilerliyor gibi. Bu ayda ek gıda öğün ölçeği ne olmalı mamayı ya da ek gıdayı biraz düzenlemem gerekiyor gibi
A
Ayça
20 Temmuz 2026 11:36
kilo alımı hızlı gidiyorsa mamayı düşürmeyi denediniz mi?
Y
Yağmur B.
Premium Üye
20 Temmuz 2026 12:02
kilo alımı hızlı gidiyorsa mamayı düşürmeyi denediniz mi?
G
Gül Y.
20 Temmuz 2026 12:37
Benim bebeğim de hem anne sütü hem mama alıyordu şu an 10 aylık gündüzleri beni emip yemek yiyor uykudan 2 saat önce yemeği bırakıyoruz uyumadan önce de beni emip 180 ml mama içiyor bu şekilde güzel bir denge yakaladık
A
Aslıhan G.
20 Temmuz 2026 12:45
Muhtemelen mamayı uykuya geçiş aracı olarak benimsemiş . Bu aydaki bir bebekte 2 ana öğün +1 ara öpün şeklinde ilerlenebilir .
Y
Yağmur B.
Premium Üye
20 Temmuz 2026 12:55
Muhtemelen mamayı uykuya geçiş aracı olarak benimsemiş . Bu aydaki bir bebekte 2 ana öğün +1 ara öpün şeklinde ilerlenebilir .
A
Aslıhan G.
20 Temmuz 2026 12:58
Porsiyon nasıl olmalı doktorumuz bununla ilgili detay vermedi. Bazen bir kâse çorba içiyor bazen hiç yemiyor
Y
Yağmur B.
Premium Üye
20 Temmuz 2026 13:03
Her bebek tabiki de aynı değil 10 kaşık derim ama sizin bebeğiniz 8 kaşık yer o 2 kaşık için kahrolmaya gerek yok . Ben hiç bir zaman porsiyon hesabı yapmadım açıkçası ama iştahsız bir bebekte değildi . Sadece yemek istemediği noktada çok zorlamadım ki yemek reddine verilmemek için . Hep karşısında ben de yedim o yemese bile . Ve her öğünde mutlaka yemese bile önüne yemek koydum çeşitlilik sundum . Az yediğini düşündüğünüz noktada meme veya mama takviyesi yapabilirsiniz veya meyve pankek tarzı şeyleri verebilirsiniz .
Yükleniyor...