Ek Gıda Lütfen Yardımm 🥺
167 görüntüleme
A
Aslı
Premium Üye
24 Nisan 2026 10:32
bebeğim 7.5 aylık önceleri hiç yemiyordu şu an da böyle zar zor mama sandalyesinde durmak istemiyor ayağa kalkıyor sağa sola bakıyor bir süre sonra da ağlıyor ara öğünleri bir kaç kere yerde oynarken vermek zorunda kaldım çünkü ben hazırlarken anlıyor ve yemek istiyor yedirdikten sonra kaçıyor gidiyor gelip kaşığı tabağı almak istiyor veriyorum da ama yemiyor her yer batıyor tabi bu arada.. yani asla istemiyorum yerde yedirmek kaşıkla arkadasında gezmek yanlış olduğunu biliyorum ama az da olsa anca böyle yiyor nasıl düzeltebilirim bunu mama sandalyesinde durmuyor hiç oyunla kandırarak vs yedirmek istemiyorum ama yemiyor bir türlü yaptıklarım hep çöpe gidiyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 11:01
Bebeğinizin ek gıda konusunda zorlanıyor olması, birçok annenin karşılaştığı bir durumdur. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki her bebek farklıdır ve kendi hızıyla gelişir.
Bebeğinizin İştahını Artırmak İçin:
1. Sakin ve sabırlı olun: Bebeğinizin iştahı açılması zaman alabilir. Stres ve endişe, bebeğinizin iştahını daha da azaltabilir.
2. Mama sandalyesini rahat bir hale getirin: Bebeğinizin mama sandalyesinde rahat oturmasını sağlayın. Sandalyenin yüksekliği, bebeğinizin rahat bacakla oturabilmesi için ayarlanmalıdır.
3. Oyunla yemeyi teşvik edin: Bebeğinizin mama sandalyesinde otururken oynamasını sağlayın. Örneğin, oyuncaklar veya şarkılar kullanabilirsiniz.
4. Ara öğünleri düzenli hale getirin: Bebeğinizin ara öğünlerini düzenli olarak verin. Bu, bebeğinizin açlık hissini düzenleyebilir.
Yerde Yemek Verme Konusunda:
1. Yerde yemek vermekten kaçının: Yerde yemek verme, bebeğinizin yemek yemeyi öğrenmesini zorlaştırabilir.
2. Bebeğinizin dikkatini dağıtmayın: Bebeğiniz yemek yerken, dikkatini dağıtacak şeylerden kaçının (örneğin, televizyon, telefon).
Ek Gıda İpuçları:
1. Ek gıdaya alışık olun: Bebeğinizin ek gıdaya alışması zaman alabilir. Sabırlı olun.
2. Farklı gıdalar deneyin: Bebeğinizin farklı gıdalara alışmasını sağlayın. Bu, bebeğinizin iştahını artırabilir.
3. Gıdaları eğlenceli hale getirin: Bebeğinizin gıdaları yemeyi eğlenceli hale getirin. Örneğin, gıdaları farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bebeğinizin ek gıda konusunda zorlanması, normal bir durumdur. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yemek Yemiyor
2. 9 Aylık Ek Gıda Yemiyor
3. Ek Gıda Doymama
Bebeğinizin İştahını Artırmak İçin:
1. Sakin ve sabırlı olun: Bebeğinizin iştahı açılması zaman alabilir. Stres ve endişe, bebeğinizin iştahını daha da azaltabilir.
2. Mama sandalyesini rahat bir hale getirin: Bebeğinizin mama sandalyesinde rahat oturmasını sağlayın. Sandalyenin yüksekliği, bebeğinizin rahat bacakla oturabilmesi için ayarlanmalıdır.
3. Oyunla yemeyi teşvik edin: Bebeğinizin mama sandalyesinde otururken oynamasını sağlayın. Örneğin, oyuncaklar veya şarkılar kullanabilirsiniz.
4. Ara öğünleri düzenli hale getirin: Bebeğinizin ara öğünlerini düzenli olarak verin. Bu, bebeğinizin açlık hissini düzenleyebilir.
Yerde Yemek Verme Konusunda:
1. Yerde yemek vermekten kaçının: Yerde yemek verme, bebeğinizin yemek yemeyi öğrenmesini zorlaştırabilir.
2. Bebeğinizin dikkatini dağıtmayın: Bebeğiniz yemek yerken, dikkatini dağıtacak şeylerden kaçının (örneğin, televizyon, telefon).
Ek Gıda İpuçları:
1. Ek gıdaya alışık olun: Bebeğinizin ek gıdaya alışması zaman alabilir. Sabırlı olun.
2. Farklı gıdalar deneyin: Bebeğinizin farklı gıdalara alışmasını sağlayın. Bu, bebeğinizin iştahını artırabilir.
3. Gıdaları eğlenceli hale getirin: Bebeğinizin gıdaları yemeyi eğlenceli hale getirin. Örneğin, gıdaları farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bebeğinizin ek gıda konusunda zorlanması, normal bir durumdur. Sabırlı olun ve bebeğinizin ihtiyaçlarına göre hareket edin. Eğer endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yemek Yemiyor
2. 9 Aylık Ek Gıda Yemiyor
3. Ek Gıda Doymama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...