Ek Gıda Kaşık Reddi
162 görüntüleme
S
Seden G.
7 Şubat 2026 14:53
Merhabalar bebeğim 7 ay 3 haftalık ek gıdaya tam gecemedik sanırım kaşığı görünce ağzını kitliyor. Elimle küçük parçalar halinde verince yiyor ama kaşığı görünce yediremiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok 🌸
B
Burcu B. Ö.
7 Şubat 2026 15:02
Kaşığı önüne bırakın bence benimki de öyleydi ilk başladığımda şimdi kaşığı ağzına kendi götürüyor yarım yamalak da olsa 7 aylık benim bebeğim de izin veriyorum ben elleriyle oynayıp yemesine falan şey da yapmıştım iki kaşık aldım birini eline verdim biriyle yedirdim elindekiyle oynayınca ağzını açıyordu
T
Tuğba B. ..
7 Şubat 2026 15:07
O ayda bizde öyleydik elinizle verin kendi önüne koyun o da dokunsun
S
Seden G.
11 Şubat 2026 14:41
Çok teşekkür ederim dönüşleriniz için 🙏 iki kaşık yöntemini deniyorum ama bir kaşık yedirebiliyorum ikinci defa boş kaşığı bile ağzına götürmüyor. Önüne koyuyorum midesine ya gidiyor ya gitmiyor tepeden tırnağa yemek oluyor. Bunların hepsi geçicidir umarım 😞
R
Rabia Ç. ..
11 Şubat 2026 19:12
Benim bebeğim 7 buçuk aylık henüz katı gıda yiyemiyor ağzına küçücük bir parça gidince hemen çıkarıyor böğürüyor yutamıyor sadece sıvı gıdalar yiyor o da sadece su ve çorba beslenme düzenini nasıl oluşturabilirim yardımcı olur musunuz
Ç
Çağla Ö. ..
12 Şubat 2026 21:20
Benim bebegimde de aynı durum var ne versem öğürüyor
R
Rabia Ç. ..
15 Şubat 2026 11:47
Benim bebegimde de aynı durum var ne versem öğürüyor
Ç
Çağla Ö. ..
15 Şubat 2026 11:50
Yok malesef deneyin diyorlar da hep aynı insanın morali bozuluyor. Doktorların da önerisi var mı bilmiyorum.
Ç
Çağla Ö. ..
15 Şubat 2026 11:50
Acaba ne yapmamız lazım bebişlerimiz rahatlıkla yesin diye bir çözüm bulabildiniz mi
Ç
Çağla Ö. ..
15 Şubat 2026 11:53
@Osman Gönülal doktorun videosu vs var mı bu konuda
E
Elif U.
16 Şubat 2026 21:46
Benim bebeğim 7 buçuk aylık henüz katı gıda yiyemiyor ağzına küçücük bir parça gidince hemen çıkarıyor böğürüyor yutamıyor sadece sıvı gıdalar yiyor o da sadece su ve çorba beslenme düzenini nasıl oluşturabilirim yardımcı olur musunuz
R
Rabia Ç. ..
18 Şubat 2026 12:50
Yavaş yavaş pütür miktarını arttırarak ilerleyin derim. Bi hafta çok hafif pütürlü öteki hafta biraz daha pütürlü gibi. Bi de önüne oynaması için biraz koyun elleriyle keşfetsin. Yiğenim 1.5 yaşında maalesef o da hala blender ile çekilmiş yiyor daha yeni yeni bu şekilde yemeğe alıştı