Ek Gıda Kabul Etmiyor

284 görüntüleme
B

BurceS.

Premium Üye
5 Ağustos 2026 18:30
Bebeğim 9 aylık oldu . 6. Ayda ek gıdaya başladık tadımlarını yaptık ama alerjik bi bebek çoklu besin alerjimiz vardı şuan azalmş durumda yumurtaya ve az miktarda süt ve süt ürünlerine alerjisi var . Ağzını açmıyor bi türlü kaşık gelsipi an ağzını kitliyor asla almıyor su veriyorm kaşıkla onu alıyor aarada bişşy koyup yedirmeye çalışıyorum farkettiği anda çıkarıyır . Pankek mücver tarzı şeyleri veriyorm eliyle parçalayıp atıyor tek tük ağzına alırsa alıyor . Kaşığı kendi tutmak istiyor ağzına götürürken dökülüyor zaten .demir eksikliği ve b12 eksikliği var damla kullanıyoruz ama onları bile veremiyorm hiç bir şekilde sadece anne sütü alıyor . Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım çok üzüyor bu durum beni.
M

Mariye E. ..

5 Ağustos 2026 19:08
Blw denediniz mi?
M

Melike Ö.

5 Ağustos 2026 19:36
Bizimkide öyleydi diş dönemindeymiş ve peşpeşe çıkardı 6 dişi aylar sürdü hep öyle olucak yemiycek sandım 10. Ayda diş süreci bitti çocuğum yemeye başladı okadar şaşkınım okadar mutluyumki
B

BurceS.

Premium Üye
5 Ağustos 2026 22:27
Melike Özkan
Bizimkide öyleydi diş dönemindeymiş ve peşpeşe çıkardı 6 dişi aylar sürdü hep öyle olucak yemiycek sandım 10. Ayda diş süreci bitti çocuğum yemeye başladı okadar şaşkınım okadar mutluyumki
Neler yaptınız bu dönemde peki ?
B

BurceS.

Premium Üye
5 Ağustos 2026 22:28
Mariye Ergin
Blw denediniz mi?
Denedim :( malesef oynadı parçaladı tek tük ağzına götürdü yok yani yemedi . Elimle veriyorm almıyo ağzını kapatıp yan çeviriyo hemen
M

Mariye E. ..

5 Ağustos 2026 22:34
Diş sürecinde olduğu için olabilir o dönem maalesef hiçbir şey yemek istemiyorlar. Çünkü anladığım kadarıyla seçici değil komple reddediyor. Dişlerini rahatlatacak soğuk pırasa, yeşil soğan, yeşil biber eline verin eğer ısırıyor kaşıyorsa dişleri çıkmak üzeredir. Soğuk gıdalar rahatlatır sonrasında deneyebilirsiniz. Eline oyalanacağı salatalık veya havuç verin iki eline de verin gerekirse alıp etraftakileri diğer eliyle atmasın diye siz o sürede sevdiği yemeklerle başlayın vermeye soğuk yoğurt verin mesela onunla başlayın öğüne
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
5 Ağustos 2026 22:35
ebeğin 9 aylık ve ek gıdaya başlamakta zorlanıyor. 6. ay gıdaya başlanmış, ancak alerjiler nedeniyle bazı besinleri alamıyor. Yumurta, süt ve süt ürünlerine alerjisi var.

Bebeğin ek gıdayı kabul etmemesinin birkaç nedeni olabilir.
1. Alerjiler: Bebeğin alerjileri, ek gıdaya karşı olumsuz tepki vermesine neden olabilir.
2. Besin kıvamı: Bebeğin ağzını açmaması ve kaşıkla beslenmeyi kabul etmemesi, ek gıdanın kıvamının uygun olmadığından olabilir.
3. Anne sütü: Bebeğin sadece anne sütü alması, ek gıdaya karşı ilgisini azaltabilir.

Bu durumda şunları denemek faydalı olabilir:
1. Doktorla görüşmek: Bebeğin alerjileri ve beslenme sorunları hakkında doktorla görüşmek ve uygun bir beslenme planı oluşturmak.
2. Ek gıda kıvamını değiştirmek: Bebeğin sevdiği besinleri, uygun bir kıvamda hazırlamak.
3. Bebeği beslenme konusunda teşvik etmek: Bebeğin kendi kendine beslenmeye ilgi göstermesi, ona bu konuda yardımcı olabilir.
4. Ek gıdayı eğlenceli hale getirmek: Bebeğin beslenmesini eğlenc getirmek için, farklı renk ve şekillerdeler sunmak.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melike Ö.

5 Ağustos 2026 22:36
Valla kafayı yemiştim ağlıyodum artık hiç birşey yemiyodu başta aç bıraktım emzirmedim yesin diye sütümde azdı zaten genede yemedi herşeyi denedim sonra pes ettim bol bol emzirdim mamada veremedim biberonuda reddetti tavsiye edebileceğim hiç birşey yok hiçbirşey işe yaramadı zamanla geçti çok şükür
B

BurceS.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 11:14
Melike Özkan
Valla kafayı yemiştim ağlıyodum artık hiç birşey yemiyodu başta aç bıraktım emzirmedim yesin diye sütümde azdı zaten genede yemedi herşeyi denedim sonra pes ettim bol bol emzirdim mamada veremedim biberonuda reddetti tavsiye edebileceğim hiç birşey yok hiçbirşey işe yaramadı zamanla geçti çok şükür
Aynı durumdaymışız o zaman . Dua ediyorum bol bol geçsin bian önce . Artık elimden başka birşey gelmiyor
Ü

Ümmü G. A.

7 Ağustos 2026 22:40
Melike Özkan
Benim bebeğimde 9 aylık henüz diş çıkarmadı ve hiçbir şey yemiyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor sadece emiyor ve su içiyor sizin bebeğiniz 6 dişin hepsini bir ay içinde mi çıkardı bizimde diş gelecek gibi ama oda çıkmadı bir türlü bide idrarıda azalmış mıydı benim şuan aldığım bez sayısı da çok azaldı
B

BurceS.

Premium Üye
7 Ağustos 2026 22:45
Ümmü Gülsüm Akpolat
Benim bebeğimde 9 aylık henüz diş çıkarmadı ve hiçbir şey yemiyor ağzını sıkı sıkı kapatıyor sadece emiyor ve su içiyor sizin bebeğiniz 6 dişin hepsini bir ay içinde mi çıkardı bizimde diş gelecek gibi ama oda çıkmadı bir türlü bide idrarıda azalmış mıydı benim şuan aldığım bez sayısı da çok azaldı
6,5 aylık falandı dişini çıkarmaya başladığında ama arka arkaya geliyo . Hıhh diyorum patlamş sonra bi bakıyorm başka diş eti kabarmş. Bana da öyle bez sayısı azaldı gibi geliyor ama idrarının rengi normal koyuluk falan da yok.
M

Melike Ö.

7 Ağustos 2026 22:51
Ümmü Gülsüm Akpolat
Hayır 7. Ayda başladı diş çıkarmaya 10. Ayda 6 diş oldu 15-20 gün sürdü bi dişin çıkması bide tek tek çıkardı hep
Ü

Ümmü G. A.

7 Ağustos 2026 23:25
Melike Özkan
Hayır 7. Ayda başladı diş çıkarmaya 10. Ayda 6 diş oldu 15-20 gün sürdü bi dişin çıkması bide tek tek çıkardı hep
Anladım bizde henüz ortada diş yok uzun zamandır sinyalleri veriyor ama çıkamadı bir türlü
Ü

Ümmü G. A.

7 Ağustos 2026 23:29
BurceS.
6,5 aylık falandı dişini çıkarmaya başladığında ama arka arkaya geliyo . Hıhh diyorum patlamş sonra bi bakıyorm başka diş eti kabarmş. Bana da öyle bez sayısı azaldı gibi geliyor ama idrarının rengi normal koyuluk falan da yok.
Şimdi birşey yemediği için sonradan çok seçici olmazlar inşallah. Bizim biraz koyu gibi idrarı ya emziriyorum su da veriyorum terleyerekte atıyor ama
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir