Ek Gida Kabizlik

51 görüntüleme
İ

İlknur A. ..

8 Nisan 2026 22:02
Ek gıdaya ilk başladığımızda bebeğim kabız gibiydi, kaka yaptığında zorlaniyordu. Suan zorlanma yok ama 2 gunde bir kaka yapıyor ve kakasi kati ve koyu yesil. Sürekli rahat kaka yapsın diye karın masaji yapıyorum. Bu durum normal mi ?

Bebeğim 8 aylik
S

Sinem

Premium Üye
8 Nisan 2026 22:04
Aynıyız ben de cevapları bekleyeyim şurda
M

Meliha T.

8 Nisan 2026 22:12
Valla bizde öyleydik kuru erik 1-: tane haşlayıp çatalla eziyorum her sabah kahvaltısında veriyorum o iyi geliyor bir de makarnam lütfenim yumuşatan marmelatı var o da iyi geldi
İ

İlknur A. ..

9 Nisan 2026 01:39
Meliha Taşdemir
Valla bizde öyleydik kuru erik 1-: tane haşlayıp çatalla eziyorum her sabah kahvaltısında veriyorum o iyi geliyor bir de makarnam lütfenim yumuşatan marmelatı var o da iyi geldi
Bu durum kabiz demek mi oluyor peki ? Kendi doktorumuz cok üzerinde durmadı. Başka doktora sordum oda probiotik kullan dedi. Kuru kayısı ise yarar mı acaba? Kuru erik yok elimde
İ

İlknur A. ..

9 Nisan 2026 01:39
Cansu
Aynıyız ben de cevapları bekleyeyim şurda
Beslenmeniz nasil biz hep sebze yiyoruz aslinda
M

Meliha T.

9 Nisan 2026 08:54
İlknur Aslan
Bu durum kabiz demek mi oluyor peki ? Kendi doktorumuz cok üzerinde durmadı. Başka doktora sordum oda probiotik kullan dedi. Kuru kayısı ise yarar mı acaba? Kuru erik yok elimde
Ya aslında ek gıda da normal ama sert dışkı kronik kabızlık olarak geçiyor bebeği zorluyor bi süre sonra bu arada bizde hep sebze ağırlıklı besleniyoruz ama genede oluyor işte gün kurusu da olur tabi
S

Sinem

Premium Üye
9 Nisan 2026 10:36
İlknur Aslan
Beslenmeniz nasil biz hep sebze yiyoruz aslinda
Süt alerjisi var kızımın o yüzden peynir kullanamıyorum onun dışında kahvaltıda yumurta avokado pankek meyve pekmez dönüşümlü oluyor öğlen çorba veya sabah meyve vermediysem meyveli yoğurt yapıyorum ceviz bebe bisküvisi koyup veriyorum veya irmik yulaf gibi şeylerle muhallebi yapıyorum. akşamda kıymalı sebze yemeği, sebzeli kıymalı pilav makarna gibi şeyler veriyorum. Ancak bunlardan iki kaşık anca yiyor tabi. Öyle aşırı porsiyon yemesi yok. Su daha önce 60cc veriyordum iki haftadır 100 cc veriyorum 8 aylık bebeğim. Anne sütü içiyor bunların dışında. Onuda 4 saatte bir içiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir