Ek Gıda Kabızlık
71 görüntüleme
Z
Zeynep G.
12 Haziran 2025 05:17
4,5 aylık sütüm yetmiyor ve mama biberon kabul etmiyor hafif ek gıdaya başladık yogurt ve pirinç verdim hergün kaka yapan çocuk 4 gündür yapmiyor geceleri aşırı huzursuz hep uyanıyor. Ara ara gaz çıkarıyor ama ne yapmam gerekiyor bilemiyorum çok yorgunum. Nasıl bir beslenme düzenleyebilirim asla mama almıyor tükürüp kusuyor
F
Fatma S. ..
12 Haziran 2025 07:33
Pirinç, muz, patates gibi gıdalardan bir süre vermeyin. Birde çok hızlı başlamayın. Fazla miktarda vermeyin o da kabızlık yapar. Zaten birçok doktora göre erken başlamışsınız. Kabak kayısı gibi lifli şeyler tattırın. Demir ilacını ne zaman başladınız mesela o da yapıyor. Eğer ondan kaynaklanıyorsa markasını değiştirin. Genelde sağlık ocaklarında verilen bu şekilde. Ben sidefer kullanıyorum. Onu öneririm.
Z
Zeynep G.
12 Haziran 2025 09:12
Teşekkür ederim demir ilaci 2 haftadir kullanıyoruz bi sıkıntı olmamıştı muhtemelen fazla verdim. Biberon almadığı için mecbur kaldım zorlamadim kendi yemek istedi. İnşallah Biberon tutturabilirim
M
Melike A. ..
12 Haziran 2025 09:40
Ek gıda vericekseniz içine hakiki zeytinyağı yada bebeklere özel olan zeytinyağlardan kullanabilirsiniz bende demir ilacına başlayınca bebeğim kabız oldu zeytinyağ ile çözüm buldum bir çay kaşığı kadar içirdim ve 1 saat içinee yaptı kakasını
Z
Zeynep G.
12 Haziran 2025 09:42
Öyle yaptım ve gerçekten yaptı kakasını çok şükür. Teşekkür ederim
M
Melike A. ..
12 Haziran 2025 14:56
Rica ederim ne demek işe yardıysa çok sevindim🙏