Ek Gıda Kabızlığı
98 görüntüleme
E
Ebru Ş.
28 Kasım 2025 19:11
Oğlum 6 buçuk aylık ek gıdadan dolayı sürekli kabızlık problemi yaşıyor. Her yolu deniyorum ama yapamıyor.Probiyotik kullanıyoruz kabızlık için şurup kullanıyoruz onun dışında lifli gıdalar veriyorum yine de kabız oluyor. Fitil vermek zorunda kaldım birkaç kez. Ön kaka sert çıkıyor sonrası normal çıkıyor. Ön kaka çıkarmadı için başka bir çözümünüz var mı ?
F
Feyza K. U. ..
28 Kasım 2025 19:15
Yedirdiğin yemeklere biraz zeytinyağı ekleyebilirsin bu yardımcı olabilir hem sağlıklı hem de tuvaletini kolaylaştırır

İlsu O. K.
28 Kasım 2025 19:21
Merhaba; fitil uygulamasını doktorunuza danışmadan yapmayın. Katı gıdaya yeni geçiyor bağırsak sistemine biraz zaman tanımanızda fayda var. Muz kabız yapabiliyor. Armu,bezelye,balkabağı, mürdüm eriği, cennet hurması verebilirsiniz. İrmik,bulgur,pirinç kabız edebiliyor. Mesele 1 gün muz verip peşine 3 gün vermiyorum ben elma-armut gidiyorum ya da başka bir meyve. Kahvaltıda irmikle bir şey yaptıysam aynı gün bir daha başka bir şeyde irmik kullanmıyorum. Sebze-çorba-püre hepsine biraz soğuk sıkım zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
E
Ebru Ş.
29 Kasım 2025 10:21
Zeytinyağı yemeklerine de katıyorum hatta kaşıkla bile içirdiğim zamanlar oldu. Çok nadir İrmik ya da diğerlerinden yapıyorum sürekli cennet hurması veriyorum patates muz hiç vermiyorum. Ama yine de kabız oluyor kendi yapamıyor. 4 gün yapamayınca artık poposuna zarar vereceğini düşünüyorum katı kakanın o yüzden fitil veriyorum. Ön kaka katı oldugu için yapamıyormalesef