Ek Gıda Kabız
84 görüntüleme
A
Aleyna E. Y.
16 Eylül 2025 12:33
kızım 7 aylık ek gıda yapıyoruz kabak patates havuç haşlayıp püresi yiyor şeftali yiyor arada muz yiyor yoğurt ve kızım kabız oldu bir kere kabızlıktan poposu çatlamıştı ek gıdaya başlayan anneler kabızlık çekti mi çektiyse neyle geçirdiniz süreci ben çok korkuyorum tekrar çatlar diye
N
Nazlıcan K.
16 Eylül 2025 12:51
Evet bende kabızlık sorunu yaşadım oğlumda. Önce bir kaç günlüğüne demiri kestim ve probiyotik başladım. Daha sonra her sabah bir çay kaşığı zeytinyağı vermeye başladım. Tekrar demir vermeye başladım. Şuan kolayca yapıyor
A
Aleyna E. Y.
16 Eylül 2025 12:53
meyvelerden herhangi biri kabızlığın geçmesine yardımcı olcak varmıdır sizce
S
Sena K.
16 Eylül 2025 13:07
Armut kabızlığa iyi geliyor. Birde kırmızı erik. Benimde oğlum ek gıdanın başlarında kabız oluyordu. 1 yemek kaşığı yulafı suyla pişirip içine armut rendeliyorum cam rendede. Tuvaletini yapmasını kolaylaştırıyor. Dilersiniz sadece armutta yedirebilirsiniz. Kayısıda çok yardımcı oluyor ama mevsimi geçti. Kurusunu haşlayıp ezip yedirebilirsiniz tabi alerjisi yoksa
A
Aleyna E. Y.
16 Eylül 2025 13:12
armut normal kaşıkla yedirsem az ezip şeftali de olur mu
S
Sena K.
16 Eylül 2025 18:10
Evet faydası olur
E
Emine K. U. ..
20 Eylül 2025 08:37
Armutu buharda haşlıyor musunuz

Defne K. V.
24 Eylül 2025 17:00
Benimde bebeğim kabız gibi aslında günde iki defa yapıyor ama az ve zorlanarak doktorumuza sordum ara öğünlerde kayısı eriği arttırmamı muz havuç patates pirinç vermememi birde bamya ve bezelyeli çorba vereceğimi söyledi üç gündür yapıyorum armutta veriyorum ama yinede zorlanarak yapıyo bu sefer üç defa küçük küçük yaptı kabız mı oluyor bu durumda anlamadım ki yani nasıl kaka yapmalı normalde