Ek Gıda İsteksizliği 6.5 Ay

115 görüntüleme
B

Buket A.

3 Ocak 2026 17:10
Bebeğim 6.5 aylık 5. Ayda ek gıdaya başladık ama hiçbir şey yemek istemiyor kaşığı görünce dudaklarını kitliyor aynı durumu yaşayıp çözüm bulabilen ya da sonradan düzelen var mı biraz umuda ihtiyacım var
G

Gdkmc

3 Ocak 2026 17:26
Bebeğinizi zorlamayın. Parmağınızla ya da meyve emziğiyle beslemeyi deneyin
B

Buket A.

3 Ocak 2026 17:27
Hiç zorlamıyorum aslında istemiyorsa oyunla falan deneyip yine almıyorsa vermiyorum meyve emziğinide denedim elimle vermeyide denedim ama nafile gerçekten ne yapacağımı şaşırdım
M

Mine G.

3 Ocak 2026 17:29
Biz ek gıdaya 6. Ayda başladık. Bazen istekle yiyo bazen ağzını kitliyor. Dişi hassasiyeti artıyor o sebeple ağzını açmadığını düşünüyorum pek zorlamıyorum o dönemler. 3-4 gün sonra yine düzelse de arada 3-5 günde bi dalgalı ilerliyor bu süreç şuanda
G

Gdkmc

3 Ocak 2026 17:29
Biraz ara verip daha sonra deneyin 12.ayına kadar ana gıdası anne sütü/mama olduğu için bebeğinizin gelişiminde bir sorun olmayacaktır. Şu an tadım aşamasındasınız yavaş yavaş ilerleyebilirsiniz
H

Hamidenur K.

3 Ocak 2026 17:54
Benim kızım da öyle asla yemiyor öğürüyor midesi bulanıyor zorlarsak kusuyor mama da içmiyor bu arada ne yapacağımı şaşırdım aç yaşıyor
R

Rumeysa A.

3 Ocak 2026 18:06
Buket hanım kızım 8 aylık bizde 5 buçuk aylıkken başladık tadımlara daha sonra yedirmeye başladım ağzını hep kilitliyordu çoğu zaman oyunla vs verdiğimide geri çıkarıyordu 2 ay bu şekilde devam hiç moralimi bozmadım nasıl olsa mama ile besleniyor diyezorlamadım yemesini beklemedim ama sabah akşam düzenli öğün yaptık yemese bile ve eline verip yiyecekleri zamanla kendiyemeye başladı 8 aylık şuan yeni yeni yiyor o yüzdencanınızı sıkmayın ne kadar çok çeşit besinle tanışırsa o kadar iyi doymak değil amaç
O

Ozlem

3 Ocak 2026 18:11
Benim bebeğimde dediğiniz gibiydi. Kendim onun önüne koydum yavaş yavaş kendisi ağzına götürüyor yada götürmeye çalısıyor. Ve ağlamıyor kendi keyifle ses çıkararak yemeye çalısıyor doktorumuz gün içinde elinde ekmekle muzla gezsin demişti. Ama insan çekiniyor. Hala ana besin kaynağı anne/sütü yada mama telaş yapmayın. 5.5 aylıkken başlamıştık bizde şuan 8.5 belki dolu dolu yemiyor bebeğim ama eskisine göre artık ağzını açıyor. Birde vitaminleri düzenli vermekte etkiliyormuş. Demiri uyanır uyanmaz veriyorum daha aç oldugunu varsayarak. Birde yıkanabilir gıda poşeti var onunlada bazen yemeyi seviyor
B

Buket A.

3 Ocak 2026 21:38
@Rumeysa Adem ya teşekkür ederim inşallah benim bebeğim öyle olur bende anne sütü alıyor diye kendimi avutuyorum ama yeme bozukluğu falan olursa diyese korkuyorum inşallah sizinki gibi olur
B

Buket A.

3 Ocak 2026 21:39
Teşekkür ederim yıkanabilir gıda poşetinide deneyeceğim
B

Buket A.

3 Ocak 2026 21:40
@Hamidenur Kalın eğer mamayıda yemiyorsa dişten kaynaklı olabilir sizinki iştahsızlık oluyormuş ya diş çıkarırken
B

Buket A.

3 Ocak 2026 21:41
@Gdkmc teşekkür ediyorum yanıtınız için bi ara 2-3 gün ara verdim dediğiniz gibi başladığım ilk gün biraz daha iyiydi sonra yine eski gibi yemedi
B

Buket A.

3 Ocak 2026 21:43
@Mine Güney insan sosyal medyada 6. Ayda pirzola yapıp yediren videolar görünce iyice asabı bozuluyor böyle yemediklerinde😂
H

Hamidenur K.

4 Ocak 2026 05:31
@Buket Akdemir sanırım bilmiyorum zorlanıyorum artık bişey yemiyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir