Ek Gıda İçin Zamanlama

212 görüntüleme
H

Hatice U.

Premium Üye
1 Ağustos 2026 23:14
Merhaba arkadaşlar oğlum 6.5 aylık ek gıdaya geçişimiz rahatsızlıklarından dolayı biraz geç başladık, 7-8 gün oldu diyebilirim. Yoğurt ile başladık yoğurtu çok sevdi kabağı da sevdi fakat patates ve havuç sevmedi. Kabağı bir tatlı kaşığı anca yedi diğerlerini çay kaşığı bile denemez . Israr edincede ağzını kapatıyor o yüzden çok ısrar etmek istemiyorum. Sorum şu ek gıda serüvenine çok geç kalmış oluyor muyuz hala tadımlardayız biz ?
N

Nazlıcan

Premium Üye
2 Ağustos 2026 00:09
1 yaşına kadar ana besini zaten anne sütü veya mama hangisini tüketiyorsa o, [8-9.aylara](8-9.aylara) gelene kadar doğru düzgün öğün olarak da verilmiyor. 6.ayı tadım ayı yapıp [7.ayda](7.ayda) öğün gibi devam ederseniz bildiğim kadarıyla çok büyük sorun olmaz. Havuç ve patatesi kabakla beraber sebze çorbası/püresi gibi yapıp verebilirsiniz.

Benim doktorum [5.ayda](5.ayda) sadece tattır [6.aya](6.aya) geçince ne kadar isterse o kadar ver demişti. Şu anda bebeğim 6 aylık o şekilde yapıyorum.
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 07:06
Günaydın, benim bebeğim 5,5 aylık biz tadımlara bu hafta başladık ancak doktorumuz anne sütü alan bebekler 5,5-6 ay mama ile beslenen bebekler için tadım zamanı 5 ay demişti herşeyden önemlisi ise bebeğim hazır olduğu zaman, başını dik tutabilmesi destekli oturabilmesi demişti. Benim bebeğim mama ile besleniyor 1 yaşa kadar Nazlıcan hanımın dediği gibi ana besin anne sütü veya mama. Zaten şuan doyma değil tadım biz ilk bal kabağı,tatlı patates ve havuç ile başladık 4. Gün yoğurt tadımı oldu (beslenme kızıma göre ayarlı normalde doktorumuz ilk yoğurt ile başlıyormuş ancak benim bebeğim gerek kilo alımı gerek ise alerjen riski sebebi ile farklı bir liste ile ilerleyeceğiz). Havucu ilginçtir kızımda yemek istemedi çok zorlamadım ve kakasında havuç gördüm doktor normal zorlama dedi. 3 sebzeyi karıştırıp yoğurt ekleyerek verdim ozaman yedi, ilk zamanlar tadım ama ne kadar isterse ver dedi 🌸
H

Hatice U.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 08:35
Nazlıcan
1 yaşına kadar ana besini zaten anne sütü veya mama hangisini tüketiyorsa o, [8-9.aylara](8-9.aylara) gelene kadar doğru düzgün öğün olarak da verilmiyor. 6.ayı tadım ayı yapıp [7.ayda](7.ayda) öğün gibi devam ederseniz bildiğim kadarıyla çok büyük sorun olmaz. Havuç ve patatesi kabakla beraber sebze çorbası/püresi gibi yapıp verebilirsiniz.

Benim doktorum [5.ayda](5.ayda) sadece tattır [6.aya](6.aya) geçince ne kadar isterse o kadar ver demişti. Şu anda bebeğim 6 aylık o şekilde yapıyorum.
Çok teşekkür ederim nazlıcan Hanm 🙏🏻
H

Hatice U.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 08:35
Hatice Erol
Günaydın, benim bebeğim 5,5 aylık biz tadımlara bu hafta başladık ancak doktorumuz anne sütü alan bebekler 5,5-6 ay mama ile beslenen bebekler için tadım zamanı 5 ay demişti herşeyden önemlisi ise bebeğim hazır olduğu zaman, başını dik tutabilmesi destekli oturabilmesi demişti. Benim bebeğim mama ile besleniyor 1 yaşa kadar Nazlıcan hanımın dediği gibi ana besin anne sütü veya mama. Zaten şuan doyma değil tadım biz ilk bal kabağı,tatlı patates ve havuç ile başladık 4. Gün yoğurt tadımı oldu (beslenme kızıma göre ayarlı normalde doktorumuz ilk yoğurt ile başlıyormuş ancak benim bebeğim gerek kilo alımı gerek ise alerjen riski sebebi ile farklı bir liste ile ilerleyeceğiz). Havucu ilginçtir kızımda yemek istemedi çok zorlamadım ve kakasında havuç gördüm doktor normal zorlama dedi. 3 sebzeyi karıştırıp yoğurt ekleyerek verdim ozaman yedi, ilk zamanlar tadım ama ne kadar isterse ver dedi 🌸
Çok teşekkür ederim Hatice hanım güzel yorumunuz için. Havuç patates kabak yoğurttan sonra ne vermeyi düşünüyorsunuz?
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
2 Ağustos 2026 09:14
Hatice Uçar
Çok teşekkür ederim Hatice hanım güzel yorumunuz için. Havuç patates kabak yoğurttan sonra ne vermeyi düşünüyorsunuz?
Rica ederim 😊 bizim dediğim gibi biraz farklı ilerleyecek. Yarın tarhana vereceğim, sonraki gün tarhanaya pirinç ve bulgur eklenicek, 2 gün sonra kuzu kıyma ilk 14 gün meyve vermicez ek gıdayı reddetmesin önce besin alsın diye 10. Gün yumurta (önce sarısının 1/4 ü) sonra 14. Gün avokado ve muz sonrasında mevsim meyveleri hepsi mixlenicek dilediğim şekilde.
Duygu B. B.

Duygu B. B.

2 Ağustos 2026 17:59
Merhaba, ilk 1 ay tadım zamanı ✨

Bebeğin 1 öğün yapması ve o öğünde de 1 çay kaşığı kadar gıda almasını bekliyoruz ama almıyorsa sorun değil. Fazlası da sorun değil. Yaklaşık 1 ay sonra 10 gıdayı tatmış olacak ya, ondan sonra tolere ettiği besinlerden 2 öğüne geçirebilir ya da 1 ay daha tadım yapılabilir.

Israr etmemek en doğrusu, kokusu dokusu ve tadı önemli. Bunları aldıysa ve alerji yoksa güzel devam edelim.

Benim bebeğim de 4ay 6günlük. 6 ayı tamamladıktan sonra ek gıdaya başlayacağız, üstelik süt ürünleri ve yumurta alerjisi olan bir bebek. Yani bazı doktorlar alerjik bebeklerde ek gıdayı erken başlatma eğiliminde olabilir, bu annenin diyeti sürdürmede zorlanmasından kaynaklanıyor. Yoksa tüm literatürlerde ilk 6 ay yalnızca anne sütü diye geçer. Ek gıda için 6. ayının tamamlanmış olmasını öneriyorlar.
F

Fatma Y.

2 Ağustos 2026 23:50
Merhaba. Benim bebeğimde 8 buçuk aylık kilosu ayına göre önde beslenmesi hep anne sütüyleydi. 6. aydan itibaren tadımlara başladım bazen yaptığım şeyleri çok güzel yiyor bazen sadece anne sütü içiyor. Kilosu iyi diye zorlamak da istemiyorum akışında bıraktım. 1 ay daha tolere edecek şekilde ilerleyeceğim daha sonra belirgin öğünler oluşturacağım . İlk çocuğumda da tam tersi anne sütü hiç almadı mama ile beslendi ek gıdayı hemen benimsedi. Her çocuk bir değil
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir