Ek Gıda İçin Yardım Lütfen
69 görüntüleme
M
Merve
27 Eylül 2025 09:12
Ya ben sanırım pek beceremiyorım bu ek gıda işini. Kızım 6 ay 10 günlük yavaştan sebzeleri denettim meyveleri de arada veriyorum alerjik bebek olduğu için yoğurt yumurta vs daha denemedik. Başka neler verebilirim? Çok güzel tarifler görüyorum pekmezli yulaf unlu vs bunlar için 6 ay demişler ama bilemiyorum siz neler yapıyorsunuz? Kabak havuç patates tatlı patates brokoli gibi şeyleri denettim

Fadile B.
27 Eylül 2025 09:16
Öncelikle kolay gelsin ek gıda dönemi sizin için Bıraz daha seçiçi bir dönem olabilir eğer irmik yasak değilse bir tatlı kaşığı irmiği güzelce haşlayın mama ya da sütünüz ile kıvamını açın bunu verebilirsiniz
L
Leyla O.
27 Eylül 2025 09:19
Merhaba altı aylık bir bebek henüz tadım aşamasındadır, tadım yapıp alerjik reaksiyonla karşılaşmadıysanız eğer bu zamana kadar denediğiniz sebzeleri bir araya getirerek tabaklar hazırlayabilirsiniz. Örneğin patates havuç kabak denendiyse hepsini haşlayıp hafif ezerek pütürlü bir şekilde bebeğinize verebilirsiniz hatta bence bu tarife soğan da haşlayıp koyabilirsiniz

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
27 Eylül 2025 13:55
Merhaba; beceremediğiniz, kendinizi yetersiz hissedeceğiniz bir durum yok. Gördüğünüz tariflerin hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz. Denediğiniz sebzeleri karıştırarak püre yapabilir ya da çorba haline getirebilirsiniz. Süre ilerledikçe bebeğiniz de sizin gibi yemeğe başlayacağı için süreç daha kolay olacaktır. Alerjik bebeklerde zamanla azalma olduğundan ya da tamamen iyileştiğinden her yeni gününüz daha iyi olacak. Ayrıca unutmayın bu dönemler tam anlamıyla doyumluk dönemler değil tadımlık dönemler 🎀