Ek Gıda Emzirme Düzeni

245 görüntüleme
N

Nilay

Premium Üye
12 Temmuz 2026 17:27
Kızım tam 5 aylık doktorumuz iki hafta sonra ek gıdaya başlayabilirsin dedi. Emzirme ve ek gıda periyodunu nasıl düzenlediniz?
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 17:59
Ben de 5,5 aylıkken başladım. Sabah uyanınca emzirdim D vitaminini verdim aradan 1 saat geçince demir damlasını verdim. İlk uykusunu uyudu. Uyandıktan sonra ek gıda verdim. Zaten ilk ay sadece tadım olduğu için sadece tek öğün oluyor. Şu anda 6,5 aylık hala tek öğün veriyorum 7 aylık olunca iki öğüne geçerim.
N

Nilay

Premium Üye
12 Temmuz 2026 17:59
Dinara Rahmedova
Ben de 5,5 aylıkken başladım. Sabah uyanınca emzirdim D vitaminini verdim aradan 1 saat geçince demir damlasını verdim. İlk uykusunu uyudu. Uyandıktan sonra ek gıda verdim. Zaten ilk ay sadece tadım olduğu için sadece tek öğün oluyor. Şu anda 6,5 aylık hala tek öğün veriyorum 7 aylık olunca iki öğüne geçerim.
Ek gıdadan sonraki emzirmeyi ne zaman yaptınız peki?
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:00
Dinara Rahmedova
Bu arada emzirmeyi de eskisi gibi devam ettim. Ne zaman isterse emzirdim
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:00
Nilay
Ek gıdadan sonraki emzirmeyi ne zaman yaptınız peki?
Ek gıdadan hemen sonra emzirdim ben. Çünkü ilk başlarda sadece bir iki çay kaşığı yiyorlar.
A

Ayşe H. B.

12 Temmuz 2026 18:05
Dinara Rahmedova
Benim bebeğim de 5 ay 6 günlük doktor 3 öğün ver dedi. Kilosu düşük diye sanırım (5.750) böyle yazışmalarda tek öğün diyor herkes ben ne yapcam bilemedim
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 18:08
Ayşe Hülda Bayraktar
Benim bebeğim de 5 ay 6 günlük doktor 3 öğün ver dedi. Kilosu düşük diye sanırım (5.750) böyle yazışmalarda tek öğün diyor herkes ben ne yapcam bilemedim
Ayşe hanım İlk zamanlarda fazla yüklenirseniz bebeğiniz kabız olabilir dikkatli ilerlemekte fayda var. Yiyeceklerine biraz zeytin yağı koyarsanız biraz faydası olur.
A

Ayşe H. B.

12 Temmuz 2026 18:47
Dinara Rahmedova
Ayşe hanım İlk zamanlarda fazla yüklenirseniz bebeğiniz kabız olabilir dikkatli ilerlemekte fayda var. Yiyeceklerine biraz zeytin yağı koyarsanız biraz faydası olur.
Zeytinyağı koyuyorum sabah ve öğlen 2 tatlı kaşığı veriyorum çok mu sizce
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 19:03
Ayşe Hülda Bayraktar
Ben göz kararı şöyle bir gezdiriyorum yemeklerinin üzerine. Siz de her öğünde bir yemek kaşığı kadar koyarsanız çok olmaz bence
A

Ayşe H. B.

12 Temmuz 2026 19:05
Dinara Rahmedova
Ben göz kararı şöyle bir gezdiriyorum yemeklerinin üzerine. Siz de her öğünde bir yemek kaşığı kadar koyarsanız çok olmaz bence
Teşekkür ederim 🙏
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 19:09
Ayşe Hülda Bayraktar
Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim 🤗
M

Merve ..

Premium Üye
12 Temmuz 2026 19:40
Ayşe Hülda Bayraktar
Zeytinyağı hangi markanın ürününü aldınız? Ben soğuk sıkım sızma zeytin yağı alıyorum egeden bir satıcıdan ama sertifikalı bir satıcı değil. Zeytinyağı da organik mi olmalı, ne olmalı kararsız kaldım
N

Nilay

Premium Üye
12 Temmuz 2026 19:43
Dinara Rahmedova
Ek gıdadan hemen sonra emzirdim ben. Çünkü ilk başlarda sadece bir iki çay kaşığı yiyorlar.
O zaman su vermediniz mi?
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 20:12
Nilay
O zaman su vermediniz mi?
Benim kızım daha yeni yeni birkaç damla su içmeyi öğrendi ilk başlarda vermedim zaten süt içtiği için yani emzirdiğim için ama şimdi azar azar içmeye başladı
N

Nilay

Premium Üye
12 Temmuz 2026 20:40
Dinara Rahmedova
Benim kızım daha yeni yeni birkaç damla su içmeyi öğrendi ilk başlarda vermedim zaten süt içtiği için yani emzirdiğim için ama şimdi azar azar içmeye başladı
Teşekkür ederim. 🌸
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 20:52
Nilay
Teşekkür ederim. 🌸
Rica ederim 🌸
B

Bägül E.

12 Temmuz 2026 22:09
Dinara Rahmedova
Merhabalar, suyu nasıl verdiniz? Alıştırma bardağından mi?
A

Ayşe H. B.

12 Temmuz 2026 22:33
Merve
Zeytinyağı hangi markanın ürününü aldınız? Ben soğuk sıkım sızma zeytin yağı alıyorum egeden bir satıcıdan ama sertifikalı bir satıcı değil. Zeytinyağı da organik mi olmalı, ne olmalı kararsız kaldım
Ben de o şekil kullanıyorum annem dediğiniz gibi alıyor vermişti. Doktor nova vera zeytinyağı iyi dedi. Trendyolda var baktım da şimdi.
D

Dinara R.

Premium Üye
12 Temmuz 2026 22:51
Bägül Erejepowa
Merhabalar, suyu nasıl verdiniz? Alıştırma bardağından mi?
Merhaba, ben munchkin’in pipetli suluğunu kullanıyorum memnunum zaten çok satanlarda [1.numara.](1.numara.) Bebekler seviyor galiba.
N

Nilay

Premium Üye
13 Temmuz 2026 15:35
Ayşe Hülda Bayraktar
Ben de o şekil kullanıyorum annem dediğiniz gibi alıyor vermişti. Doktor nova vera zeytinyağı iyi dedi. Trendyolda var baktım da şimdi.
Yani ben Egeliyim, bizim kendi zeytinimiz var zeytinyağı almayı planlamıyorum ama merak edip ürüne baktım akraba grubuna da attım. Gerek yok bence soğuk sıkım yeterli diye düşünüyorum.
A

Ayşe H. B.

13 Temmuz 2026 17:59
Nilay
Yani ben Egeliyim, bizim kendi zeytinimiz var zeytinyağı almayı planlamıyorum ama merak edip ürüne baktım akraba grubuna da attım. Gerek yok bence soğuk sıkım yeterli diye düşünüyorum.
Ben de almayayım o zaman elimde olanı bitireyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir