Ek Gıda Döneminde Kabızlık
134 görüntüleme
D
Diren T. ..
24 Haziran 2025 12:43
Bebeğim 7bucuk aylık bazen 3 günde bir kaka yapıyor endişeleniyorum kabiz demek için kaçgün geçmesi gerek ve önlemek amaçlı ne öneride bulunabilirsiniz 🙏🏻
S
Sema K. ..
25 Haziran 2025 05:46
Merhaba bir sonuç alabildiniz mi ? Benimkisi de kabız 7 aylık ne yapacağımı şaşırdım doktor şurup verdi kullanıyor ama hala çok sert ve keçi b*ku dediğimiz tarzda yapıyor lifli gıdalar yediriyorum dikkat ediyorum ama geçmiyor moralim çok bozuk
D
Diren T. ..
25 Haziran 2025 06:05
Sizin bebeğiniz kaç günde bir yapıyor bunu bilmiyorum ama bizim 4.gün olucak bugün kayisi haslayip onun suyunu içireceğim bakalım gözlemleyeceğim sizde deneyin isterseniz
D
Diren T. ..
26 Haziran 2025 20:24
Ben kayisi haslayip ayrica suyunu aç karinla yedirdim o gün faydasını gördüm rahatça çıkardı
Y
Yeliz G.
3 Temmuz 2025 10:22
Avakado da kakayi yumusatiyor deneyinn derim
D
Diren T. ..
3 Temmuz 2025 10:30
Bir gün ara ile zaten avakado ile besleniyor
H
Hülya G. ..
4 Temmuz 2025 21:19
Kayisi ve hurma bir de yulaf lapasi denemenizi tavsiye ederim çok faydası oluyor. Bir de ilaç başlayacak düzeye geldiyse ilacınızı düzenli olarak kullanmanızı yumuşamaya başladığı zaman mesela bir on gün sonra diyelim ilacı azaltarak devam etmenizi tavsiye ederim. Biz de aynı sorunu aylarca yaşadık doktorumuz kabizligi unutturmamiz gerektiğini söylemişti. Çünkü tedavi tamamlanmadığı zaman kabizlik hop geri geliyor birkaç gün sonra. Heralde 2 ay falan ilaç kullandık. Bir de bize ancak dulcosoft etti etti en etkilisi oymus. Bir de henüz 7 aylıksa muhtemelen ek gıdayı verirken biraz hızlı davrandınız azaltarak hatta öğün atlayarak çorba püre tarzı şeylerle gidebilirsiniz bu süreçte.
H
Hülya G. ..
4 Temmuz 2025 21:23
Üç farklı ilaç değiştirdik bu arada. Gerçekten etki etmiyordu. Ilaciniz etikili değilse doktorunuzla görüşüp tedaviyi değiştirebilirsiniz faydası olacaktır
D
Diren T. ..
5 Temmuz 2025 03:53
Bizim ilaçlık bir durum yok suanlik çok şükür sadece 4-5 günde bir kaka yapiyor ve kabiz demek gerekiyor mu bu durumda onu bilmiyorum
D
Diren T. ..
5 Temmuz 2025 03:54
Ek gıda da iki ogun veriyorum aksamlari standart çorba çeşitleri ve aşırı da vermiyorum ama yine bunu yaşıyorum anlamadım
H
Hülya G. ..
5 Temmuz 2025 11:55
El gıda alan bebeklerde 48 saati geçtikten sonra kabizlik sayiliyor. İlaç kullanmıyorsanız kayisi hurma yulaf bu tarz şeylere püre yaparak ara öğün olarak yedirirseniz etkili olacaktır. Bebeğin sindirim sistemi henüz hazır olmadığı için olabilir zamanla duzelecektir
D
Diren T. ..
5 Temmuz 2025 12:04
İnsallah teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz için
A
Ayfer G. ..
17 Temmuz 2025 19:04
Oğlum 22 aylık kabızlık sorunumuz düzenli hindistan cevizi yağı ve karpuz sezonunun gelmesi ile tam manasıyla olmasa da büyük oranda çözüm buldu diyebilirim karpuz ve hindistan cevizi yağı bizde çok işe yaradı
D
Diren T. ..
17 Temmuz 2025 19:05
Hindistan cevizin yağını içiriyormusunuz