Ek Gıda Dışkı Acil
220 görüntüleme
B
Betül D. Y.
19 Mayıs 2026 13:11
Bebeğim ek gıdaya geçti. 2 hafta önce kabızdı. Fitil vs kullandik bir kaç kere. Simdi kakası sosis gibi macun kıvamında. Anne sütü ile besleniyor. Ne kdr kayısı,incir, kuru erik, yulaf versemde aynı kıvamda zor çıkarıyor. Hatta doktor duphalac verdi yine aynı kıvamda.
Bazen ben bacaklarına hafiften destek veriyorum.
Napsam ne önerirsiniz?
Muz, patates vermiyorum.
Bazen ben bacaklarına hafiften destek veriyorum.
Napsam ne önerirsiniz?
Muz, patates vermiyorum.
M
Meliha T.
19 Mayıs 2026 15:15
Ek gıdaya 1-2 gün ara verin
G
Gül K. ..
19 Mayıs 2026 16:09
Su veriyormusunz
B
Betül D. Y.
21 Mayıs 2026 11:30
Ek gıdaya 1-2 gün ara verin
B
Betül D. Y.
21 Mayıs 2026 11:31
Su veriyormusunz
Yani günde bir çay bardağı içiyor
M
Meliha T.
21 Mayıs 2026 11:32
Evet veriyorum hatta su içmeyi seviyor, her öğünden sonra çeyrek çay bardağı kadar.
G
Gül K. ..
21 Mayıs 2026 11:35
Evet veriyorum hatta su içmeyi seviyor, her öğünden sonra çeyrek çay bardağı kadar.
B
Betül D. Y.
21 Mayıs 2026 16:24
Benim bebeğimde 1 hafta kabızlık çekti fitil işe yaramayinca hastanede lavman yaptık ondan sonra yine yapmamaya ıkınmaya başladı doktor popsunun deliğine zeytinyağ ile masaj yap ve zeytinyağı içir dedi yapmadığı günler gün kurusu kayısı kaynatıp suyunu ve kayısıyi ne yiyecek se onun içine ezip yediriyorum her öğünün zeytinyağ koyuyorum biraz duzelene kadar 2 3 gün kayısı verdim günde 1 kez ve armut kabak yedirdim düzelince normale döndüm 2 gün yapmazsa yine aynı şeyi uyguluyorum biraz kıvamlı macun püre gibi yapıyor ama kabız olmuyor
Bazen de böyle kendi minicik minicik çıkarıyor, ama kayısı kıvamında.
Yani o normal mi değil mi bilmiyorum?
Kabızlıktan önce böyle cıvık püre kıvamında yapıyordu.
E
Esma T.
22 Mayıs 2026 00:27
İlk uyandığında bir çay kaşığı zeytin yapı içirin ben öyle yapmıştım ek gıdaya geçince kabızlık yaşamıştık eve kabak bezelye yulaf çok işe yaradı sonra sonra düzene giriyo zaten ve miktarı az tutun doyurmaya çalışmayın 3 yada max 4 yemek kaşığı verin verdiğiniz yiyecekleri
Yükleniyor...