Ek Gıda Böyle Çileli mi Herkeste?

208 görüntüleme
Güliz B.

Güliz B.

23 Nisan 2026 19:17
Bebeğime 5 aylıktan beri tadım yaptırıyorum 6. Ayında artık düzenli bir şekilde karışımlar yedirmek istiyorum ama sürekli ya bir eli ya iki eli ağzında, kahkaha atıyor vs sonra kusturuyor kendini ne yediyse çıkarıyor dışarı. Yediği şey midesinde durmuyor artık yoruldum çöpe gidiyo ne yapıyorsam
G

Gülşen O.

23 Nisan 2026 19:38
6. Ay da tadım dönemi aslında hatta 9. Aya kadar tadım dönemidir. Zaten bebeğinizde hazır değilse düzenli karışımlar erteleyin bence
Güliz B.

Güliz B.

23 Nisan 2026 19:39
Gülşen Olgun
6. Ay da tadım dönemi aslında hatta 9. Aya kadar tadım dönemidir. Zaten bebeğinizde hazır değilse düzenli karışımlar erteleyin bence
Mamayla beslendiği için kendimi suçlu hissediyorum iyi şeyler yedirmek istiyordum ama haklısınız. Bir de Avrupa’da demir takviyesi verilmiyor et yedirin demişti doktor demir eksikliği çıkacak diye korkuyorum :/
G

Gülşen O.

23 Nisan 2026 19:47
Demir takviyesi ne şekil olur sistemi bilemem ama Bebeği ek gıda ile yormayın bence mama de bir besin sonuçta herkes anne sütü ister ama ilk kızım 2 yaşına kadar sadece anne sütü ikinci kızımda sadece mama ile beslendi ilk haftalar ben de üzüldüm ama yapacak bişi yok. Öyle de böyle de büyüyorlar ek gıda bebek yemezse zaten stresli ama kendinize hiç strese koymayın keyfini çıkarın. Bebeğiniz de böyle yorulur. Anne sütü bir mucize evet ama inanın anne sütü ile beslenen kızım mama ile beslenen kızıma göre hep daha çok hasta oldu.
Güliz B.

Güliz B.

23 Nisan 2026 20:10
Gülşen Olgun
Demir takviyesi ne şekil olur sistemi bilemem ama Bebeği ek gıda ile yormayın bence mama de bir besin sonuçta herkes anne sütü ister ama ilk kızım 2 yaşına kadar sadece anne sütü ikinci kızımda sadece mama ile beslendi ilk haftalar ben de üzüldüm ama yapacak bişi yok. Öyle de böyle de büyüyorlar ek gıda bebek yemezse zaten stresli ama kendinize hiç strese koymayın keyfini çıkarın. Bebeğiniz de böyle yorulur. Anne sütü bir mucize evet ama inanın anne sütü ile beslenen kızım mama ile beslenen kızıma göre hep daha çok hasta oldu.
Çok teşekkür ederim Gülşen hanım vakit ayırıp yazdığınız için, içime su serptiniz gerçekten 🙏 o zaman dert etmeyip keyfini çıkaralım :)
G

Gülcan Ş.

23 Nisan 2026 20:24
Ek gıda sancılı bir dönem zaten evet doktorlar ek gıda verin diıyor ama 9. Aya kadar tadım yormayın üzmeyin kendınızı bu sefer ek gıdadan erken soguyup yemek istemeyecek zorlamayın bende mamayla besliyorum üzülüyordum ama mama bulmak da zor oldu yapacak bir şey yok kimse istemez mamayla beslemeyi ama Allah görüyor niyetimizi
E

Elif N.

23 Nisan 2026 20:43
5 buçuk aylıkken tadımlara başladık. Benim oğluma 1 ay boyunca yaptığım her şeyi döktüm. Tadım dönemimiz de 45 gün kadar sürmüştü orada da pek bir şey yememişti. Şuan 10 aylık ve reddettiği şeyler çok az sayılır. Kendi ruh sağlığım için en önemli şey reddettiyse kesinlikle ısrar etmemekti. Lezzetli şeyler yapmaya çalıştım. O da bir süre sonra cevap verdi zaten. 9 aya kadar tadıl dönemi sayıldığını unutmayın. Yemiyor diye çorba içirmeye de çalışmayın derim. Çatalla ezin, sonra minik tanelere geçerisiniz. Niye böyle akıl veriyorum derseniz sonradan da tanelileri yemeyen bebekler de ayrı dert diyorlar.
Güliz B.

Güliz B.

27 Nisan 2026 11:39
Elif Nartgün
5 buçuk aylıkken tadımlara başladık. Benim oğluma 1 ay boyunca yaptığım her şeyi döktüm. Tadım dönemimiz de 45 gün kadar sürmüştü orada da pek bir şey yememişti. Şuan 10 aylık ve reddettiği şeyler çok az sayılır. Kendi ruh sağlığım için en önemli şey reddettiyse kesinlikle ısrar etmemekti. Lezzetli şeyler yapmaya çalıştım. O da bir süre sonra cevap verdi zaten. 9 aya kadar tadıl dönemi sayıldığını unutmayın. Yemiyor diye çorba içirmeye de çalışmayın derim. Çatalla ezin, sonra minik tanelere geçerisiniz. Niye böyle akıl veriyorum derseniz sonradan da tanelileri yemeyen bebekler de ayrı dert diyorlar.
Çok teşekkürler kardeşimin kızı çok hızlı herşeyi yeneye başlayınca bizde bir sorun var sandım. Her karakter farklı tabii ki ama yanlış yapmadığımı bilmek rahatlattı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir