Ek Gıda Blender
186 görüntüleme
D
Damla
17 Mayıs 2026 21:17
Doktorumuz blender kullanmayalım dedi ama baktığım her tarif blenderli kullansam mi karar veremedim?
E
Emine D.
17 Mayıs 2026 21:18
Kullanmayın. Çiğnemeyi öğrensin çatalla ezin
D
Damla
17 Mayıs 2026 21:18
Kullanmayın. Çiğnemeyi öğrensin çatalla ezin

Ebru K.
17 Mayıs 2026 21:43
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama bizim doktorumuz altı ay kontrolünde çatalla ez vermeye başla demişti bende öyle yapıyorum çiğneme ve yutmayı ogreniyorlar

Damla B.
17 Mayıs 2026 21:54
Ben hiç blenderdan geçirmedim. Çatalla ezdim verdim dilini kullanmayı ve çiğnemeyi öğreniyorlar. Hiç blender kullanmayın ezin verin her fırsatta parmak gıda verin

Bengül A.
Premium Üye
17 Mayıs 2026 21:54
Tavsiye edilmiyor. Tariflere rende yada çattalla ezme uygulayın. Pürüzsüz gıdaya alışırsa pütür ve tanelide büyük sorun yaşabilirsiniz. Ben pütürü vile çok uzun tutmadım.
T
Tuğba B. ..
17 Mayıs 2026 22:13
Hiç kullanmadım

Fatma A. U.
17 Mayıs 2026 22:20
Hiç kullanmadım gerekte yok zaten
A
Aslıhan G.
17 Mayıs 2026 22:48
Ben 4,5 aylık tadımlara başladım ve hiç blendır kullanmadım hep çatalla ezdim . Hiç sorun yaşamadım şuan 9 aylık eline ne versem çiğneyerek yiyor . Ben olsam kullanmam pütürlüye alışmalı yoksa çok zorluk çekiyorsunuz . Arkadaşım hep blendır yaptı çocuk 2,5 yaşında hala daha yeme problemi var yutamıyor doktor doktor geziyorlar şimdi .
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
17 Mayıs 2026 23:23
Blender kullanacak bir durum yok açıkçası zaten haşlanıyor yada pişiyor herşey ve biraz kol gücü ile eziliyor. Kuruyemiş tarzı şeyleri ve sert meyveleride ahşap sarımsak dovecegi aldım onunla un haline getirdik yada ezdik. Bebeğin enmesi cignemesi, dil, diş ve çene güçlenmesi için çatalla ezin. Belki tıkanır diye korkuyorsunuz ama bu uzun bir süreç değil korkmayın. Bir hafta mama kıvamında başlayın sonra yedikçe alıştıkça büyüte büyüte biraz biraz devam edin. Tıkandığı yerde o kıvamda kalın ve alışana kadar bekleyin herşey yolunda giderse 1 ay kadar kısa bir sürede öğrenmiş olur zaten.
Yükleniyor...