Ek Gıda Bilgileriniz

238 görüntüleme
L

Lale

11 Haziran 2026 10:01
Sevgili anneler, şuan 4 aylığız ancak tabiki doktorumuza göre ek gıdaya başlayacağız bu [6.ayda](6.ayda) olabilir [5.ayda.](5.ayda.) Sizlere sormak istediğim şey şu benim sanırım biraz kafam karışık. Ek gıda sürecine başladığımızda aslında ek gıda dediğimiz şey tadım diye anladım ben. Yani birşeyleri tattırmak. Örneğin avokadoyu ezip bir çay kaşığı kadar tatırmak. Blender vs zaten kullanmamak bunları sormuyorum. Sorum ne şekilde ilerlemeli 1-2 öğün tattırılabiliyor sanırım? Sonrasında ne zaman tam anlamıyla yemek yemeye başlayacak? Yani ek gıda tadım süresi ne kadar sürecek ve bowl gibi tabaklara ne zaman geçecek sanırım 8-9aylıkken mi başlıyor? Biri bei aydınlatsın lütfen 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
D

Dilan

11 Haziran 2026 10:10
Ben 5. Aydan itibaren bir ay tadım yaptırdım sonra kahvaltı vermeye başladım yumurta peynir avokado tahin pekmez gibi bir de akşama doğru meyve yoğurt ceviz vs şeklinde bir karışım yani iki öğün şeklinde ilerledim şuan 8 aylık 3 öğün vermeye başladım akşam yemeği de kıymalı tavuklu ya da sebzeli bir yemek oluyor
Göktenur B.

Göktenur B.

11 Haziran 2026 10:41
Biz 6. Ay itibariyle başladık alerjik bı bebek değiliz şükür ilk 1 ay amaç hem tadım yaptırmak hemde alerji durumunu konrtol etmek ben iki gün tattirdim eğer alerjik bı reaksiyon göstermediyse üstüne başka bı sebze ekledim bu şekilde devam ettik 7. Ay da artık püre kıvamında karışımlara başladık bı öğün mutlaka yoğurt verdim bu bebeğinize göre değişen bı durum biz 8. Ay sonunda çiğneme hareketi yapmaya başladığı için pankek kek taneli yemeklere başladık şuan 10. Aydayiz günü günü tutmuyor bazen 3 öğün yiyor bazense bir öğün yiyor 1 yaşa kadar hazırlık süreci onların ana öğünü hala anne sütü veya mama biz hala kahvaltı öğününü sevmiyoruz malesef yumurtayı sevmiyor ben 8. Aya kadar önce emzirip üstünden 1 saat geçtikten sonra öğün verdim şuan bunun yeri değişti önce öğün verip sonra emziriyorum
G

Gizem

11 Haziran 2026 10:45
Merhabalar, ilk aşamada az miktarda başlasanız da 9. Aya kadar 6 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde bölebilirsiniz.

Tadım döneminde önce anne sütü ya da mamasını verip sonra ek gıda deniyoruz.

9. Ay sonrasında önce katı gıda ile doyurmaya çalışıyoruz.

Benim bebeğim 11 aylık. Şu an 3 ana öğün, 1 meyve ara öğün yapıyorum. Aralarda mama da aldığı için bu şekilde güzel ilerliyoruz.

Konuyla ilgili Osman Hoca nın video linkini de bırakıyorum

https://www.instagram.com/reel/DVxZEtJtJJk/?igsh=MXY2dWZvdjIxNnpqdg==
s

sslslsl

11 Haziran 2026 13:16
sadece alerjenik besinlere 3 gun kurali uygulamaniz gerekiyor

ben ilk sebzelerle basladim meyveleri en sona biraktim ilk kabak vermistim alerjenik bir besin olmadigi icin ertesi gun yogurt verdim 2 gun gozlemledim bir sorun olmayinca havuca gectim ertesi gun brokoli yaptim

bazilari kabak+yogurt, patates+yogurt gibi birbirine karistirarak tattiriyor bence bu cok yanlis benim arkadasim tadimlarda hep birbirine karistirarak verdi suan bebegi sebzeyi yogurtla karistirmadan yiyemiyor ilk tadimlari sade yemeli ki damak tadi olussun bebekte

zaten nereden baksaniz 1 ay boyunca ne verirseniz ogurucek yemeyecek ben ogurme refleksinin gecmesini bekledim ona tabak hazirlamak icin 7.5 filandi sanirim ilk tabagini yediginde

ben evde ne zaman yemek sofrasi kuruluyorsa o zaman tadim yaptirdim sofra adabini ogrenmesi icin ona cok dikkat ettim onune hic oyuncak vs koymadim simdi 1 yasinda bebegim sofra kurulmazsa ayakta bir yerde yemek yemiyor gidiyor sandalyesinde yiyor bence bu cok onemli

her cocuk birbirinden farkli oldugu icin 3 kasigi gecmemeli 9 kasik fazla daha az yesin gibi kasmadim hic biraktim o ne kadar yemek isterse bazi gunler 1 kasik yedigi ne oldu karismadim zorlarsam surekli yemek istemeyecekti

biz bu sekilde ilerlettik sureci cok sukur iyi de gecti yemege bayiliyor en sevdigi aktivite yemek yemek
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir