Ek Gıda Başlangıcı
176 görüntüleme
M
Melda E.
16 Mart 2026 22:42
Bebeğim 5,5 aylık doktorumuz artık tadımlara başlayabileceğimizi söyledi ama süreç beni korkutuyor biraz. Bebeğimde daha biz yemek yerken yeme isteği yok onu beklemeli miyim sizce? Doktoruma sormayı unuttuğum sorular var:) tadımla beraber hemen su vermeye de başlıyor muyuz? Sebze tadımlarında hemen zeytinyağı eklemek gerekiyor mu?

Özge A.
16 Mart 2026 22:50
Hemen su vermeye baslayın kilosunun iki katı olcak sekilde 8 kiloysa mesela 160 ml su içmesi gerekir gün içi, baslarda zeytinyagını verin bence cok kabız olabiliyolar ama asırı zeytinyagda gaz yapabilir ölcülü olun hiç korkmayın ayrıca anne bu konuda ne kadar stres korku içine girerse bebektede aynı oluyo bana göre rahat olun ve bence hep catalla ezip verin yoksa sonra cok zorlanıyolar
P
Pelin A.
Premium Üye
16 Mart 2026 23:14
Bizde tam 6 aylıkken başladık 1 hafta oldu doktorumuz önüne koy kendi keşfetsin dedi hiçbir şeyi ağzına sürmüyor halbuki biz yemek yerken elimize uzanıyordu. Şimdi ara verdik 3-4 gün sonra tekrar başlayacaz ama nasıl yapacam bilmiyorum

Afranur K.
16 Mart 2026 23:27
Biz de 5.5 aylığız yeni başladık tadımlara, önce 3 gün yoğurt denettim, (yoğurt-yumurta-fıstık gibi alerjen gıdaları 3 gün deneyeceğim ama patates, havuç gibi gıdaları 1 er gün deneyeceğim), daha sonra kabak denedim hem bağırsaklarına yük olmaz hem de nötr bir tadı var diye. Buharda haşlayıp, bir çay kaşığı zeytinyağı ekledim. İnsan kakasınu yapmayınca tedirgin oluyor çünkü 😂
Sırasıyla havuç, avakado, tatlı patates, normal patates, brokoli gib mevsim sebzeleri ile devam ediyorum tattırmaya.
İlk başta BLW yapmadım bu arada çatalla güzelce ezip püre kıvamına getiriyorum. Patates gibi sert gıdaları püre kıvamına getirmek için anne sütü kullanıyorum bu arada. Biraz da zeytinyağı ekliyorum içine.
Suyu her denemeden sonra teklif ediyorum kızım suyu sevdiği içim geelde verdiğim kadarı içiyor ama maksimumu kilosu çarpı 20 ya da 25 ml Olanilir. Daha fazlasını şu an vermeyin.
BLW için de şu an yutkunma, kaşıkla tanışma, yemeklere dokunma evresinin geçmesini bekliyorum tahminimce 10 gün içinde parmak gıdalar da veririm eline.
Sırasıyla havuç, avakado, tatlı patates, normal patates, brokoli gib mevsim sebzeleri ile devam ediyorum tattırmaya.
İlk başta BLW yapmadım bu arada çatalla güzelce ezip püre kıvamına getiriyorum. Patates gibi sert gıdaları püre kıvamına getirmek için anne sütü kullanıyorum bu arada. Biraz da zeytinyağı ekliyorum içine.
Suyu her denemeden sonra teklif ediyorum kızım suyu sevdiği içim geelde verdiğim kadarı içiyor ama maksimumu kilosu çarpı 20 ya da 25 ml Olanilir. Daha fazlasını şu an vermeyin.
BLW için de şu an yutkunma, kaşıkla tanışma, yemeklere dokunma evresinin geçmesini bekliyorum tahminimce 10 gün içinde parmak gıdalar da veririm eline.
B
Begüm
18 Mart 2026 17:54
Bizde tam 6 aylıkken başladık 1 hafta oldu doktorumuz önüne koy kendi keşfetsin dedi hiçbir şeyi ağzına sürmüyor halbuki biz yemek yerken elimize uzanıyordu. Şimdi ara verdik 3-4 gün sonra tekrar başlayacaz ama nasıl yapacam bilmiyorum
P
Pelin A.
Premium Üye
18 Mart 2026 18:10
Bizimki de öyleydi ağzımıza bakardı bende heveslendim güzel yiyecek diye ama ilk kaşıktan sonra ağzını kapatıyor meyvelere bile aynı şeyi yaptı ne yapıcam bilmiyorum
Yükleniyor...