Ek Gıda Başlangıcı 5.5 Ay mı Olmalı?

104 görüntüleme
Özrin T. A.

Özrin T. A.

2 Nisan 2026 23:37
Merhaba sevgili anneler,

şuan bebeğim 5.5 aylık ve doktor 5. Ay kontrolünde 5.5 olduğunda ek gıdaya başlayabiliriz dedi. Bu süreçte ben bebeğimi yemeğe karşı ilgisi var mı dik oturabiliyor mu diye gözlemlemeye başladım ama 5.5 ayın erken olduğunu 6. Aydan itibaren başlanması gerektiğini düşünüyorum. Tadım yapacağız onu biliyorum fakat bana tam doğru gibi gelmiyor başlangıç süresi.Sizler ne düşünüyorsunuz nasıl başlattınız bilgi verirseniz çok sevinirim🙏🏻
A

Aycan G.

2 Nisan 2026 23:40
Bizim doktor da 4 aylikken yavaş yavaş başlayin demişti halbuki bebeğim doğru düzgün oturamıyordu bile. Ben beklemeyi ve 5.5 6 aylikken vermeyi tercih ettim. Bence 5.5 ay tam ideal tadım için, tabi bebeğinizi en cok siz tanırsınız
M

Merve Ç.

2 Nisan 2026 23:42
tadımlara başlayabilirsiniz bebeğinizin hazırbulunuşluğı varsa eğer dik oturabiliyorsa Osman Hocanın bununla ilgili videosu https://youtube.com/shorts/custzKth76E?si=LkZkRzEkNm-8QdvV
Özrin T. A.

Özrin T. A.

2 Nisan 2026 23:45

Aycan Gül

Bizim doktor da 4 aylikken yavaş yavaş başlayin demişti halbuki bebeğim doğru düzgün oturamıyordu bile. Ben beklemeyi ve 5.5 6 aylikken vermeyi tercih ettim. Bence 5.5 ay tam ideal tadım için, tabi bebeğinizi en cok siz tanırsınız

Evet tam dik oturmuyor denediğimde öne doğru eğiliyor ya da yana düşüyor. Biraz daha dik pozisyonda olması gerektiğini düşünüyorum ben de ve 6 ay ideal bir süre olduğunu düşünüyorum
Özrin T. A.

Özrin T. A.

2 Nisan 2026 23:45

Merve Çelik

tadımlara başlayabilirsiniz bebeğinizin hazırbulunuşluğı varsa eğer dik oturabiliyorsa Osman Hocanın bununla ilgili videosu https://youtube.com/shorts/custzKth76E?si=LkZkRzEkNm-8QdvV

Hemen izleyeceğim çok teşekkür ederim 🙏🏻
M

Merve Ç.

2 Nisan 2026 23:48

Özrin Tuğrul Akgül

Hemen izleyeceğim çok teşekkür ederim 🙏🏻

sağlıkla büyüsün bebeğiniz 🙏
E

Emine

2 Nisan 2026 23:48
Bizede aynısı söylendi ben tadım yaparken bebeğim diliyle itiyor bu zaten hazır olmadığını gösteriyormuş dik bir şekildede oturamıyor henüz o sebeple ben devam etmedim
Özrin T. A.

Özrin T. A.

3 Nisan 2026 00:02

Merve Çelik

sağlıkla büyüsün bebeğiniz 🙏

Teşekkür ederim hepimizin 🙏🏻
Özrin T. A.

Özrin T. A.

3 Nisan 2026 00:02

Emine

Bizede aynısı söylendi ben tadım yaparken bebeğim diliyle itiyor bu zaten hazır olmadığını gösteriyormuş dik bir şekildede oturamıyor henüz o sebeple ben devam etmedim

İyi yapmışsınız çünkü bu sefer reddedebilir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir