Ek Gıda Başlama

112 görüntüleme
Sinem T.

Sinem T.

3 Ocak 2026 15:24
Merhabalar,
Forumlarda görüyorum ek gıdaya 4.5 aylıkken veya 5 aylıkken başlayanlar varmış. Neden bu kadar erken başlanıyor. Benim bebeğim de mama ile iyi beslenemiyor. Kilo alımı da 4 aydan beri yavaşladı. 6 aylık olduk henüz daha tadıma başladık.
Ama bizim doktorumuz öylece duruyor. Ne reflü tedavisine başladı ne ek gıdaya. Gidip gelip 10 dk muayene için bir dünya para veriyoruz. Bebeğim kucağımda minicik sanki 3 aylık gibi . Gayet gelişimli doğan bebeğimin gelişimi yavaşladı. Acaba doktoru mu değişsem? Napacağımı bilmiyorum canım çok sıkılıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum hanımlar.
B

Billur O.

3 Ocak 2026 15:31
Önce annenin içine sinmeli doktor çok iyi olabilir fakat içinize sinmiyosa değiştirin farklı görüş alın her doktor farklı ilerliyor bebeğe göre bi dönem 180 gün diye diretiyorlardı ilk kızımda mesela şimdilerde alerji riski vs açısından 5.aydada başlatıyorlar oğluma başlamamızı söyledi mesela
Zehra K. .

Zehra K. ..

3 Ocak 2026 15:33
Sinem hanım ek gıdaya başlama zamanı bebekten bebeğe değişiyor yani bebeğin bazı gelişim noktaları var onlar tamamlandıysa ek gıdaya başlayabiliyor doktor diye biliyorum. Benim oğlumda 4 aylık olmak üzere doktorumuz 5. Ayı doldurduğunda yani 6. Ayın içinde ek gıdaya başlayabilieceğimizi söyledi
Seda C.

Seda C.

3 Ocak 2026 17:00
Benim doktorum da 4 aylık kontrolüne gittiğimizde 5 buçuk aylıkken tadıma başlayabilirsiniz dedi. Galiba kafasını tutabiliyordu diye düşündüm ben ama belli kriterlere uygun olması gerekiyor diye beny yne de temkinli davrandım iyice araştırdım doktorların hepsi başka birşey tavsiye edebiliyor bence doktorunuzu değiştirin her doktor her hastaya çok iyi fayda sağlayacak diye birşey yok
L

Leyla E. A.

3 Ocak 2026 17:02
Merhaba yemin ederim o platformdaki bebekleri gorsugumden dün gece gözüme uyku girmedi hepsinin bebeğinin kilosu iyi tombikler ek gıdayı yiyorlar benım kinin de gelişimi geri kaldı 4. Ay dan beri Dr hep iyi dedi ona güvenip mamaya başlamadım ve kusması vardı idrar yolu enfeksiyonu çuktı güya idrar testinde antibiyotik kullandırttı sonra geçmeyince tekrar test verdik meğer o idrar aldığımız poşetten kaynaklı sonuç yanlış çıkıyormuş bize illa nefrolojiye gidin dedi o sırada motis şurup yazdı ve ben işe yaramadığınıbebeğiöe aşırı gaz yaptığınısoyledpimde kullanma dedi bebeğimin kusması aynı devam etti bende şehir hastanesindeki çocuk dr una götürdüm hemen sonda ile aldı ve sonuç temiz geldi boşu boşuna antibiyotik kullandırttı bize ve dediğiniz gibi boşu boşuna para verdik hastaneye kaç aydır her gittiğimde bebeğin kilosu iyi dedi iki aydır çok geriledi her gittiğimde meme reddi var diyorum umursamıyor gerçekten dün gece o bebekleri görüncedaha çok sinirlendim Dr umuza meme reddine rağmen mamaya başlatmadı şimdi hiç almıyor bebeğim :(
Sinem T.

Sinem T.

3 Ocak 2026 17:03
Biz de tadımlara 5.ayda başladık ancak bebeğim yemek yemek istiyor. Mama içmek istemiyor. Başını dik tutabiliyor ama desteksiz oturamıyor şu anda
Sinem T.

Sinem T.

3 Ocak 2026 21:32
Leyla hanım neredeyse benzer şeyler yaşamışız. Benim bebeğimde de dil bağı vardı. 3 ay boyunca kesmedi onu. Bebeğim emmek istiyordu sütüm de emebilseydi iyi olacaktı ama ememedi bir türlü. Dilini kullanamıyordu. 9.aya kadar bekleyeceğim dedi, konuşma ile ilgili bir problem olursa yönlendireceğim dedi. Sağarak sütümü 3 ay verebildim. Sonra kesilmeye başladı . Biz de başka dr gittik. Hemen steril bir makasla kesti ama geç kalmıştık. Bebeğimin emme refleksi zayıflamıştı artık. Sonra da memeyi almadı zaten. Emzik tutar gibi tutuyordu. Bebeğimin kilosu geri kalmaya başladı. 5.ayda min. 6.600 kg olmamız gerekirken, bebeğim 6100kg geldi. Sürekli kusuyor diyorum . Üstü başı çok ıslanıyor diyorum. 10ml bile kocaman yer ıslatır diyor bana. Hadi beni takmıyorsun, 500 gr eksiğimiz var . Neden bir araştırmıyorsun neden kilo almamış bu bebek diye. Anlayacağınız pırıl pırıl bebeğim bir dr yüzünden heba oldu. 1aylıkken yüz üstü yatırdığımızda başını dimdik tutan, ayaklarını karnına çekmeye çalışarak emeklemeye çalışan bebeğim, 6 aylık olduk desteksiz oturamaz hale geldi . Bilmiyorum napcam
A

Ayşe Ş. ..

4 Ocak 2026 09:03
Merhaba Sinem Hanım tesadüfen gördüm sorunuzu çok üzüldüm. Ankara'da dr.umur_ozdol var Instagram hesabından bakabilirsiniz isterseniz gidin bir görsün Allah her yerde iyiler ile karşılaştırsın. Gitmeyin bir daha hastanesi neresi ise şikayet edin. Cimere yazın. Böyle doktorluk mu olur.
L

Leyla E. A.

4 Ocak 2026 12:35
Sinem gerçekten ayjı şeyleri yaşamışız genel kilo alımına bakıyorlar her ay aldığına bakmıyorlar ama bebek güzel kilo alırken kusma ile kilo alımı durduysa bi düşün değil mi :(olan dediğiniz gibi bebeğime oldu ilk 3 ay çok güzel kilo aldı 4.-ay da meme reddi ve kusmayla kilo alımı durdu 2 aydır rezil bi şekilde emzirmeye ya da mama vermeye çalışıyorum güya ek gıda başladım onu da yemiyor nasıltoparlarım bilmiyorum bende benım ki donuyordu ediyordu 4.ayın başında sonra sosyal becerileri de geriledi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir